banner13

banner14

Dominik Cumhuriyeti Büyükelçisi Lora’dan BALKANTÜRKSİAD’a ziyaret

BALKANTÜRKSİAD’da düzenlenen toplantıda, Dominik Cumhuriyeti’ndeki yatırım ve işbirliği olanakları değerlendirdi.

DİĞER 08.12.2022, 17:11
Dominik Cumhuriyeti Büyükelçisi Lora’dan BALKANTÜRKSİAD’a ziyaret

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Üyeleri, Dominik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora, Pro-Dominicana (Dominik İhracat ve Yatırım Ajansı) Direktörü Bivjana Riveiro ile Müdürü Zanony Severino’yla Dominik Cumhuriyeti’ndeki yatırım ve işbirliklerini masaya yatırdı.

BALKANTÜRKSİAD’ın dernek merkezinde gerçekleşen toplantıda konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkan Vekili Süleyman İnan, üstlendikleri en önemli misyonlardan birisinin de değişik ülkelerden iş insanları heyetlerini Bursa’da ağırlamak ve üyeleriyle buluşturmak olduğunu ifade etti. Dominik Cumhuriyeti’ndeki yatırım olanaklarının dikkate alınması ve işbirliklerinin arttırılmasının önemli olduğunu söyleyen Başkan Vekili İnan, “Dünya her zaman ifade ettiğimiz gibi artık küçük bir köy haline geldi. Bizim maliyetleri göz önünde bulundurarak, en uzak ülkelerle de ticaret yapma olanaklarını değerlendirmeliyiz. Bursa özelinde Türkiye ve Dominik arasındaki ticari bağların güçlendirilmesini çokça arzu ediyoruz. Gelişen ulaşım ağları bizlere bu imkanları sunuyor. Dominik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora ve beraberindeki heyetten çok önemli bilgiler aldık. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Dominik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora da “Bursa’dan Dominik’e tekstil sektöründe ihracat yapılıyor. Dominik Cumhuriyeti’nden ise Bursa’ya deri hammaddesi gönderiliyor. Biz Bursa ve Dominik arasındaki ticaret hacminin arttırılması için Bursa’nın önemli iş insanlarının oluşturduğu BALKANTÜRKSİAD’ı ziyaret ettik. Dominik hakkında sunum yaparak bilgiler verdik. Biz bu iletişimin devam etmesi ve ticarete dönüştürülmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

TÜRK İŞ İNSANLARINA DAVET

Toplantıda Dominik Cumhuriyeti’ndeki yatırım olanakları, sanayisi ve gelişimine dair sunum yapan Pro-Dominicana Müdürü Zanony Severino, Dominik Cumhuriyeti’nin Dünya Bankasına göre üst gelir grubunda yer alan gelişme yolundaki bir ülke olduğunu ifade etti. Zanony Severino; “Türk iş insanlarının ülkemizdeki yatırım olanaklarını değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Biz de ülkemizin kaynaklarını, iş insanlarına sağladığı avantajları anlatmak ve bağlantı kurmak için buradayız. Bizim Türkiye ile aramızdaki ilişkiler Osmanlı dönemine kadar uzanıyor. Aslında köklü bir ilişki ağına sahibiz. Dominik Cumhuriyeti, Karayipler’in yüzölçümü bakımından 2. büyük, nüfus bakımından da 3. büyük ülke konumunda. Dominik son yıllarda sadece turizm ve sahilleriyle anılsa da inşaat, madenler ve imalat gibi sektörlerde ciddi yol aldı. Türk yatırımcılara ülkemizde kalifiye eleman yetiştirme noktasında desteğimiz tam. İşçi ve eleman sorununu ülkemizde yaşamayacaklardır. BALKANTÜRKSİAD üyelerini de ülkemize bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19