banner13

banner14

Sanayinin yol haritası belirlenecek

AK Parti “Sanayi Komisyonu” kurmaya hazırlanıyor.

GÜNDEM 23.05.2012, 22:35 23.05.2012, 21:37
Sanayinin yol haritası belirlenecek
Bursa TSO Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Uğur ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz ay ki kongreden sonra yeniden AK Parti Bursa İl Başkanlığı koltuğuna oturan Sedat Yalçın ve Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) ilk kadın başkanı seçilen Oya Coşkunöz Yöney’i ziyaret ederek ‘Hayırlı olsun’ dileklerinde bulundular.
 
İyi niyet dilekleri arasında kurumlar arası işbirliklerinin ele alındığı ziyaretlerde Bursa TSO OSB yönetiminin ilk durağı AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın oldu. Bursa’daki KOBİ’lerin sanayi ve teknolojik dönüşümünü gelecek 20-30 yıla entegre edecek şekilde çalışmalar yürütecek bir ‘Sanayi Komisyonu’ kurmanın planlarını yaptıklarını belirten Yalçın, OSB yöneticilerini de komisyonda görmek istediklerini söyledi. Ortaya çıkacak çalışmalarınBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlara iletileceği bilgisini veren Yalçın, Bursa sanayisinin yararına önemli projeler elde edileceğine inandığını söyledi.
 
Bursa’nın kent rekabetinde daha da öne çıkması için dünyadaki başarılı çalışmaların yansımalarını Bursa’ya taşımak istediklerini aktaran Yalçın, dünyanın birçok ülkesiyle iş yapan sanayicilerin fikirlerinden ve bilgi birikimlerinden yararlanmayı planladıklarını dile getirdi.
 
UĞUR: OSB BAŞKANLARI KOMİSYONDA YER ALMALI
 
Bursa’nın 2023 planının şimdiden belirlenmesi gerektiğini ve ardından 2050 planının oluşturularak sanayinin rolünün çok iyi hesaplanması gerektiğini vurgulayan Bursa TSO OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur da, komisyonda mutlaka 13 OSB’nin başkanlarının yer alması gerektiğini kaydederek, stratejik yol haritasının bu şekilde belirlenmesi önerisinde bulundu.
 
BURSA TSO OSB YÖNETİMİ BUSİAD EVİ’NDE
 
OSB yönetiminin sonraki durağı BUSİAD Başkanı Oya Coşkunöz Yöney oldu. BUSİAD Evi’nde BUSİAD yönetim kurulu üyeleriyle, OSB yöneticilerinin buluştuğu ziyarette konuşan Başkan Ali Uğur, Bursa TSO ve BUSİAD olarak birçok ortak konuda işbirliği ve güç birliği yapabileceklerini ve mevcut ilişkileri daha da ileri seviyeye taşıyabileceklerini söyledi. Uğur, sanayicilerin sorunlarını çözmek için görevde olduklarını bildirdi.
 
288 üyesi, üyelerinin sahip olduğu 1200’e yakın şirketi ve 110 bine yakın istihdamıyla BUSİAD’ın çok büyük camia olduğunu hatırlatan Başkan Oya Yöney de, üyelerinin 10 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 
Sanayicilerin sıkıntılarıyla ilgili görüş alışverişleri ve bilgi paylaşımlarının yapıldığı toplantıda, özellikle enerji sorunu ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19