banner13

banner14

UİB’DEN TEMMUZ AYINDA 2,9 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT…

UİB’İN TEMMUZ AYI İHRACAT RAKAMLARI AÇIKLANDI

GÜNDEM 02.08.2019, 14:56 22.08.2019, 14:57
UİB’DEN TEMMUZ AYINDA 2,9 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT…
 Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) aracılığıyla, temmuz ayında yapılan ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,19 artışla 2,995 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşti.

UİB’in 2019 yılı Temmuz ayının ihracat rakamları açıklandı. Buna göre ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,19 oranında artış gösterirken, geriye dönük 12 aylık ihracat ise 31,826 milyar dolar oldu.

UİB’in Temmuz 2019 ihracat rakamlarını değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, “Mecliste kabul edilen 11. Kalkınma Planı’nda ihracata atfedilen önem ve geçtiğimiz günlerde TCMB Para Politikalar Kurulu’nun yapmış olduğu politika faiz indirimi gibi gelişmelerin ardından Temmuz ayındaki ihracat rakamlarının da olumlu seyretmesi, önümüzdeki dönem adına önemli fırsatlar doğuracaktır” dedi.

“Atılan adımlar olumlu yansıyacaktır”

Son dönemde ekonomi anlamında atılan adımların, ihracatın sürdürülebilirliği ve ekonominin büyümesine kaldığı yerden devam etmesi açısından iş dünyasına olumlu yansıyacağına dikkati çeken Çelik, “Rekabetçi, inovatif ve verimliliğe dayalı üretim anlayışının da yer aldığı 11. Kalkınma Planı’nda, sürdürülebilir büyüme için sürdürülebilir ihracatın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilmiştir. İhracatı artırmak için üretim fonksiyonumuzun içerisine, teknoloji, Ar-Ge, inovasyon ve tasarım gibi ürünlerin de mutlaka eklenmesi gerektiğini her platformda dile getirmeye özen gösteriyoruz. İhracatın ekonomi için öneminin öne çıktığı bugünlerde, gerçekleştirilecek bir sıçramanın aynı zamanda ülke ekonomisinde de bir sıçrama yaratacağı bilinciyle çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İhracatı arttırmaya yönelik strateji ve planların sürmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, “Ülkemizin en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci birliği olarak her ne koşulda olursa olsun ihracatımızın niteliği ve niceliğini artırmaya yönelik çalışmalarımızı bu anlayışla yılmadan sürdürüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bets10 font-size: 11pt; font-family: Calibri, sans-serif;">OİB’in ihracatı 2,590 milyar dolar…

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,42 artışla 2,590 milyar dolarlık ihracata imza attı. OİB’in geriye dönük 12 aylık ihracatı ise yüzde 2,13 düşüş göstererek 27,311 milyar dolar seviyesine ulaştı.

 

UTİB, temmuz ayında 98,7 milyon dolarlık ihracata imza attı

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 1,38 düşüş yaşayarak 98,739 milyon dolarlık ihracata imza attı. Geriye dönük 12 aylık dönemde ise ihracatı yüzde 3,38 oranında azalan UTİB, 1,215 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

UHKİB’den, Temmuz’da 61,5 milyon dolarlık ihracat…

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ise, temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,02 oranında bir artışla 61,570 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Geriye dönük 12 aylık ihracatını ise yüzde 8,17 artıran UHKİB, 662,1 milyon dolarlık ihracata imza atmış oldu.

UMSMİB’in temmuz ihracatı 16,4 milyon dolar…

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla 2,24 artışla 16,4 milyon dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise yüzde 1,11 artışla 167,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

UYMSİB’den 13,6 milyon dolarlık ihracat…

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artışla 13,6 milyon dolarlık ihracat yapan Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin (UYMSİB), geriye dönük 12 aylık ihracatı ise 128,3 milyon dolar olarak gerçekleşti.

UİB üzerinden ihracat kaydı yapılan ve 'diğer' başlığı altında listelenen sektörlerin ihracatı ise temmuz ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,66 artışla 214,4 milyon dolar olarak açıklandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
22°
hafif yağmur
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19