banner13

banner14

UTİB'ten farkını gösteren tasarımcılara ödül

“2. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması” sonuçları açıklandı.

GÜNDEM 16.05.2012, 23:29 16.05.2012, 22:30
UTİB'ten farkını gösteren tasarımcılara ödül

 Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması”nda dereceye girenler İstanbul’da Sakıp Sabancı Müzesi içinde bulunanthe Seed’de gerçekleşen ödül töreni ile açıklandı.

 
Ödül törenine Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UTİB Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve sektörün öncü isimleri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
 
İbrahim Burkay törende yaptığı konuşmasında, “Önümüzdeki dönemde ev tekstili sektörümüzün, dünya ev tekstili ticaretinin ve ülkelerarası ilişkilerin gelişimine son derece önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Yönetim tecrübesi yüksek olan sektörümüz, 2012 yılı ve sonrasında da başarılı faaliyetlerine devam edecektir. Bu bağlamda ödül sahibi tasarımcılarımızı bir kez daha canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, “Özgün tasarımlar daha fazla katma değer yaratmak ve sektörü daha üst noktalara taşımak için büyük önem taşıyor. 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek için yükte hafif pahada ağır mallar üretmemiz gerekiyor. Bunu da genç ve eğitimli nüfusumuzla teknoloji, gelecek, yenilik ve inovasyona yapacağımız yatırımla sağlayabiliriz” diye konuştu.
 
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından uluslararası pazarda moda ve trend yaratabilmek, geleceğin tasarımcılarını ev tekstili sektörü ile buluşturmak amacıyla düzenlenen “Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması”nı kazanan tasarımlar belirlendi. Gençlerin ve profesyonel tasarımcıların teşvik edilerek, sektörel rekabet gücünün artırıldığı yarışmada, 223 başvurudan 27 tasarım dereceye girmeye hak kazandı. Profesyonel ve öğrencilerin ayrı ayrı değerlendirildiği yarışmanın sonuçları The Seed’de düzenlenen ödül töreninde açıklandı.
 
Ödül töreni, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UTİB Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve sektörün öncü isimlerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katlımı ile gerçekleştirildi.
 
Ödül törenine konuk konuşmacı olarak katılan Erja Hirvi de kendi desenini oluşturma hikâyesini konuklarla paylaştı.
 
En inovatif ürüne 10 bin TL ödül
 
Yarışmacıların eserlerinin de sergilendiği ödül töreninde, dereceye giren profesyonel ve öğrenciler birbirinden değerli ödülleri almaya hak kazandı. Törende, her kategorinin birincileri 7 bin, ikincileri 4 bin, üçüncüleri de 3’er bin lira ödül alırken, tüm başvurular arasından seçilen en inovatif ürün de 10 bin lira ödülün sahibi oldu.
 
Dereceli yarışmacılar arasında Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonrasında uygun bulunan bir kişi de 2 yıl süreyle yurtdışında eğitim imkânı kazanacak. Ayrıca dereceye giren çalışmalar, ödül sponsorlarından Orbis Vista tarafından tescillenirken, NedGraphics tarafından da 3 farklı tasarım programı içeren bir paket ile ödüllendirildi. Yarışma sponsorlarından MÜSİAD Bursa Şubesi ise üç öğrenciye 1000’er TL para ödülü verdi. Bunun yanı sıra NedGraphics ve UTİB 2013 yılında Frankfurt’ta düzenlenen Heimtextil Fuarı’na birer tasarımcıyı götürecekler.
 
Yönetim Kurulu üyelerinden üniversite ziyaretleri
 
Yarışma süresince5 ayrı şehirdetoplamda 12 fakülte ziyaret edildi. Fakültelerde gerçekleştirilen toplantılar süresince yarışmayla ilgili bilgiler verildi, öğrencilerin ve akademisyenlerin soruları yanıtlandı. Üniversite ziyaretleri kapsamında düzenlenentoplantılara UTİB Yönetim Kurulu Üyelerinden Aslı Türkün Karaçor ve Pınar Taşdelen Engin de katıldı.
 
Toplantılarda açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu üyeleri, desen ve tasarım çalışmalarının ağırlıklı olduğu güzel sanatlar fakültelerinde, sektörü ileri taşıyacak projelerin geliştirildiğini gözlemlediklerini dile getirirken, tasarım ve desenin çok önemli olduğunu ancak mühendisler olmadan da, bu tasarımları hayata geçirebilmenin mümkün olmadığını vurguladılar.
 
 
2. TÜRKİYE EV TEKSTİLİ TASARIM YARIŞMASI’NDA
DERECEYE GİRENLER ve ÖDÜLLERİ
 
 
En İnovatif Ürün Ödülü
 
·         En inovatif ürün ödülü 10.000 TL: La Cambre Üniversitesi Tekstil Tasarımı Bölümü – Ozanhan Kayaoğlu
 
Profesyonel Kategorisi Ödülleri
 
Uygulama: Banyo
 
·         Birincilik ödülü 7.000 TL: Neşe Yaşar Çeğindir
·Venüsbet style=" font-size: 7pt; ">         İkincilik ödülü 4.000 TL: Ceyda Candaş
·         Üçüncülük ödülü 3.000 TL: Müge Caferoğlu
 
Uygulama: Yatak
 
·         Birincilik ödülü 7.000 TL: Esma Işıl Yüksel
·         İkincilik ödülü: 4.000 TL: Miraç Çağlar Yazıcı
·         Üçüncülük ödülü: 3.000 TL: Esma Işıl Yüksel
 
Uygulama: Perde
 
·         Birincilik ödülü 7.000 TL: Nejla Çeven
·         İkincilik ödülü: 4.000 TL: Esin Kılıç
·         Üçüncülük ödülü: 3.000 TL: Seher Süleymanoğlu
 
Öğrenci Kategorisi Ödülleri
 
Uygulama: Banyo
 
·         Birincilik ödülü 7.000 TL: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü - Büşra Dilara Beşe
·         İkincilik ödülü 4.000 TL: Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Dokuma Bölümü - Nergiz Şerifoğlu
·         Üçüncülük ödülü 3.000 TL: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Tekstil Sanatları Bölümü - Gülhan Güleçer
 
 
 
 
 
 
Uygulama: Yatak
 
·         Birincilik ödülü 7.000 TL: ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü – Yekta Bakırlıoğlu
·         İkincilik ödülü: 4.000 TL: Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü – Erdem Sucuoğlu
·         Üçüncülük ödülü: 3.000 TL: Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Tasarımı Bölümü - Öykü Degigoğlu
 
Uygulama: Perde
 
·         Birincilik ödülü 7.000 TL: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü – Gizem Tatar
·         İkincilik ödülü: 4.000 TL: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü – Başak Badur Özkendirci
·         Üçüncülük ödülü: 3.000 TL: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü – Cansu Çelikkol
 
Uygulama: Koltuk
 
·         Birincilik ödülü 7.000 TL: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Tekstil Sanatları Bölümü – Ebru Baytok Keskin
·         İkincilik ödülü: 4.000 TL: Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Dokuma Tasarımı – Mustafa Erkek
·         Üçüncülük ödülü: 3.000 TL: Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü – Hatice Sarı
 
MÜSİAD Ödülleri
 
·         1.000 TL: Marmara Üniversitesi Tekstil Tasarımı Bölümü – Esra Yarar
·         1.000 TL: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü – Ayşe Şencan
·         1.000 TL: Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü – Neslihan Duran
 
NEDGRAPHICS Ödülü
 
·         Frankfurt Heimtextil Fuarı: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Tekstil Sanatları Bölümü – Gülhan Güleçer
 
UTİB Özel Ödülü
 
·         Frankfurt Heimtextil Fuarı: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü – Perihan Canbay
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
22°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19