banner13

banner14

Dijital Anadolu Projesi online platforma taşındı

TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası iş birliğiyle üretime odaklanmış sektörlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak amacıyla sürdürülen Dijital Anadolu Projesi, koronavirüs salgını nedeniyle online platforma taşındı. Bunun yanı sıra, TÜRKONFED’in yürütücülüğündeki Dijital Dönüşüm Merkezi de Türkiye İş Bankası iş birliği ve BANDWITT çözüm ortaklığında online olarak KOBİ’lerin hizmetine açıldı.

FEDERASYON 25.05.2020, 20:47
Dijital Anadolu Projesi online platforma taşındı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İş Bankası’nın üretime odaklanmış sektörlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak amacıyla sürdürdükleri Dijital Anadolu Projesi, koronavirüs salgını nedeniyle online platforma taşındı. Projeye, TÜRKONFED’in yürütücülüğünü üstlendiği Dijital Dönüşüm Merkezi (DDM) de ücretsiz dijitalleşme desteği sağladı. DDM bu süreçte ayrıca, 2020 programı kapsamında TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası iş birliği ile BANDWITT çözüm ortaklığında, Dijital Anadolu Projesi ile ulusal ölçekte ve online olarak KOBİ’lerin hizmetine açıldı.

Her iki projenin ortak açılış toplantısı, 14 Mayıs 2020 Perşembe günü Dijital Anadolu Projesi’nin internet sitesi üzerinden düzenlendi. Serdar Kuzuloğlu moderatörlüğündeki online etkinliğe, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek’in yanı sıra, onur konuğu olarak Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı katıldı. AliExpress Türkiye CEO’su Yaman Alpata da çok sayıda kişinin takip ettiği etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı.

ORHAN TURAN: “KOBİ’LERİMİZİN DİJİTALLEŞME YOLCULUĞUNA REHBERLİK ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Dijitalleşmenin her ülkeyi eşit bir başlangıç noktasında buluşturduğunun koronavirüs salgını döneminde daha net anlaşıldığını belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, salgından iki yıl önce KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuğuna rehberlik etmek üzere yola çıktıklarını hatırlattı. Turan, “Günümüzde dijitalleşme bir lüks değil, aksine bir zorunluluk. Değişim hepimiz için kaçınılmaz. Bu süreçte değişime hazırlıklı olan, teknolojiyi üreten, aynı zamanda nitelikli insan kaynağına yatırım yapan ve dönüşümün ruhunu kavrayan ülkelerin ayakta kalacağına inanıyoruz. Bu kapsamda, ekonomimizin kalkınma ve küresel rekabetçiliğinde ana faktör olan KOBİ’lerimizin dijitalleşmeleri adına Türkiye İş Bankası ile çıktığımız yolda, iki yılda dokuz kentimizde 3 bin KOBİ’ye ulaştık. Büyük önem verdiğimiz bu projeyi korona döneminde de dijital ortama taşıyarak sürdürme kararı aldık. Bununla birlikte Dijital Dönüşüm Merkezimizi de Türkiye genelindeki tüm KOBİ’lerin ücretsiz hizmetine açıyoruz. KOBİ’lerimizin bu dönüşümün bir parçası olmalarına katkı sunmak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

ŞAHİSMAİL ŞİMŞEK: “FİRMALARIMIZ SALGIN SONRASINDA İŞ SÜREÇLERİNİ YENİDEN YAPILANDIRMALI”

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek de açılışta yaptığı konuşmada, içinden geçmekte olduğumuz sürecin dijitalleşmeye yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunu keskin şekilde gösterdiğini ifade etti. Şimşek şunları söyledi: “Tüm dünyada insanların davranış ve alışkanlıklarında değişimin görüldüğü bu dönemde, ticari hayat da dijital dönüşümün gerekliliğini ve ne kadar önemli olduğunu deneyimlemiş oldu. Üretim yapılarını, satış ve pazarlama süreçlerini dijitalleşme perspektifi ile yeniden şekillendiren ve hizmetlerini dijital platformlar aracılığıyla sunabilen firmalar rakiplerine nazaran daha güçlü bir konumda yer aldı. O nedenle de salgın sonrası yeni düzen için firmalarımız iş süreçlerini yeniden yapılandırmalı. Burada alınacak aksiyonlardan ilki teknolojiye yatırım yapmak olmalıdır. İş Bankası olarak ‘Ticari hayatı dijitalleştiren banka’ olma misyonumuzla dijitalleşme yolunda esnafa, girişimciye, KOBİ’lere, sanayiciye, kısaca ticari hayatın tamamına destek oluyoruz. TÜRKONFED ile yürüttüğümüz Dijital Anadolu Toplantıları ve ‘Dijital Dönüşüm Merkezi’ projelerimiz bu perspektifimizin güzel birer yansıması.”

FARUK ECZACIBAŞI: “BU DÖNEMİ ‘KAYIP’ DEĞİL, ‘KAYMA’ OLARAK DEĞERLENDİRMELİYİZ”

onur konuğu Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Şu anda içinde bulunduğumuz süreç, kişilerin, kurumların ve toplumların tek başlarına başarılı olamayacaklarını gösterdi. İletişim hatlarının genişlediği bir ağ kültürü devreye girdi. Önceden yalnız başımıza bir çaba içindeyken bundan sonra destek mekanizmaları içinde yer alarak el birliğiyle sorunların üstesinden gelebileceğimiz bir döneme girdik. KOBİ’lerin bu süreçte başarılı olmalarında, ağ kültürüne adapte olmaları çok önemli. En iyi bildikleri işe odaklanıp yardıma ihtiyaç duydukları konularda dışarıdan destek almalılar. Buna ek olarak teknolojiyi kaldıraç olarak kullanırlarsa başarı şansları çok yüksek. Bu süreçte değişimin getirdiği birtakım fırsatlar da olacak. Özellikle turizm, havacılık, ulaşım, otomotiv, eğlence gibi sektörlerde yer alan girişimciler, mevcut durumu bir kayıp değil, kayma olarak görürlerse bu fırsatları yalayabilirler” açıklamasında bulundu.

YAMAN ALPATA: “PLATFORMUMUZDA ÇİN’İN DIŞINDA DÜNYAYA MAL SATABİLEN TEK SATICILAR TÜRK”

AliExpress Türkiye CEO’su Yaman Alpata ise “Türkiye’deki KOBİ’ler e-ihracatı yeni keşfetmelerine rağmen kısa sürede büyük deneyim kazandılar. Karar alma süreçlerinin daha hızlı olması ve pazar ihtiyaçlarını daha hızlı analiz edip çözüm sunabilmelerinin avantajıyla şu anda hem büyük markalarla hem de yurt dışındaki rakipleriyle rekabet ediyorlar. Şu anda bizim platformumuzda Çin’in dışında dünyaya mal satabilen tek satıcıların Türk olması da bu başarının çok önemli bir göstergesi. Hiç kuşkusuz bu durumda lojistik üssü olmamızın da büyük etkisi var. KOBİ’ler dijitalleşmeye ve e-ticarete önem verdikleri takdirde hacimler daha da artacak. Bu da başta lojistik olmak üzere maliyetlerin düşmesini, dolayısıyla rekabette avantaj kazanılmasını sağlayacak. Biz de Alibaba Group olarak KOBİ’leri işimizin odağına koyarak kendilerine desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

KOBİ’LERE ÜCRETSİZ DİJİTALLEŞME KARNESİ VE YOL HARİTASI

İstanbul Kalkınma Ajansı, Türkiye İş Bankası, İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi, Endover Türkiye ile Tüm Girişimci ve İş Mentorları Derneği’nin destekleriyle TÜRKONFED tarafından kurulan Dijital Dönüşüm Merkezi, 2020 programında Türkiye İş Bankası iş birliği ve BANDWITT çözüm ortaklığında Dijital Anadolu Projesi ile ulusal ölçekte ve online olarak KOBİ’lerin hizmetine açıldı.

Bu zamana kadar İstanbul’dan 150 KOBİ’nin dijitalleşme yolculuğuna rehberlik eden DDM, yeni dönemde Anadolu’daki işletmelere de hizmet vermeye başlayacak. DDM, dijitalleşme karnesi ve yol haritasını da ücretsiz olarak KOBİ’lere sunacak. Bu kapsamda, www.ddm.org.tr adresi üzerinden sisteme kaydolan KOBİ’ler arasından, dijitalleşme karnesi hesaplanabilmesi için gerekli koşulları sağlayanlar ile bir anket paylaşılacak. KOBİ’lerin yanıtlarına göre çıkarılacak dijital dönüşüm karnesi ve yol haritası ücretsiz olarak kendilerine iletilecek. Bu KOBİ’ler içinden, koçluk için randevu talep eden ilk 100 şirkete de üç ay boyunca DDM tarafından ücretsiz olarak dijital dönüşüm alanında koçluk verilecek. KOBİ’lerin DDM’nin ücretsiz hizmetleri için www.ddm.org.tr adresine başvuru yapmaları yeterli.

Dijital Anadolu Projesi ve DDM canlı yayınları 21 ve 28 Mayıs tarihlerinde de farklı konu ve konuklarla KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerine destek vermeye devam edecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
21°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19