banner13

banner14

BALKANTÜRKSİAD, POTİAD’ı ağırladı

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) yurtdışı pazarlarını değerlendirmeye ve yatırım olanaklarını masaya yatırmaya devam ediyor.

GÜNDEM 09.01.2023, 16:05 09.01.2023, 16:45
BALKANTÜRKSİAD, POTİAD’ı ağırladı

2022 yılını bir dizi yurt dışı ziyaretiyle geçiren BALKANTÜRKSİAD, 2023’te de ihracata katkı yapacak ve yurt dışındaki yatırım olanaklarını arttıracak faaliyetlerini sürdürüyor. BALKANTÜRKSİAD, bu kapsamda daha önce Polonya’da ziyaret ettiği Polonyalı Türk İş Adamları Derneği (POTİAD) yönetiminin iade-i ziyaretine ev sahipliği yaptı.

Dernek merkezinde gerçekleşen ziyarette BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir ve yönetim kurulu üyeleri, POTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Büyükbayrak ile Yönetim Kurulu Üyesi Murat Altınöz hazır bulundu.

Türk iş insanlarının yurt dışındaki birlikteliğinin hem ülke ekonomisine hem de firmalarının küresel piyasadaki rekabet gücüne önemli katkı yaptığının altını çizen BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, “BALKANTÜRKSİAD olarak yerelde faaliyetlerimizi sürdürürken bir yandan da yurt dışı pazarlarını mercek altına alıyoruz. Bizim en büyük pazarımız olan Avrupa’yı yakından takip ediyoruz. Her sektörden üyesi bulunan büyük bir iş insanları derneğiyiz. Son yıllarda hızla ekonomisini büyüten Polonya pazarı da bizim için çok değerlidir. Bu ülkede ticaretini sürdüren POTİAD’la iş birliklerimizin gelişmesi ve ortak projelerin üretilmesi gerektiği kanaatindeyim. Güçlü desteklerin ve işbirliklerin olduğu yerde güzel projelerde ortaya çıkar. Güçlü ekonomik bağlar kurduğunuz zaman sınırların da kalktığına inanıyoruz” dedi.

Polonya’nın son yıllarda ciddi atılımlar yaptığını ve 280 milyar euro üzerinde ihracat gerçekleştirerek adından söz ettirdiğini belirten POTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Büyükbayrak, “Polonya, Türk şirketlerinin yatırım yapacağı imkanlar sunuyor. Alt yapı ve yol çalışmalarından tutun da sanayiye kadar birçok sektörde iş yapabilme olanaklarını barındırıyor. Şunu da belirtmekte fayda görüyorum bazı derecelendirme kuruluşları Polonya’yı gelişmekte olan ülke statüsünden çıkarıp, gelişmiş ülke kategorisinde gösteriyor. Ekonomisi her gün gelişip büyüyor.  Burada yani Polonya’da faaliyet gösteren Türk iş insanları olarak iş birliklere ve güçlü ticari bağların oluşturulmasına hazırız” diye konuştu.

12 Balkan ülkesinden eserlerin olduğu Minia Balkantürk Parkı’nın da gezildiği ziyarette BALKANTÜRKSİAD ile POTİAD arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilerek yeni işbirlikleri yapılması kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19