banner13

banner14

Bursateknopark’tan Bursa iş dünyasına işbirliği çağrısı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve bünyesinde kurulu teknoloji geliştirme bölgesi Bursateknopark yönetimi, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) yönetimi ile bir araya gelerek, işbirliği imkânlarını görüştü.

GÜNDEM 11.04.2022, 17:45
Bursateknopark’tan Bursa iş dünyasına işbirliği çağrısı

BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, Bursa Teknik Üniversitesi’nin iş dünyasının yanında olmasını önemli bir avantaj olarak nitelendirerek; “Günümüzde sanayicimiz küresel rekabette öne çıkmanın yollarını arıyor. Bunun için yüksek teknolojiye sahip kaliteli ürün üretmek durumundayız. Bunu yaparken aynı zamanda değişen taleplere ve çevresel şartlara hızla uyum sağlayacak esnek bir ürün yelpazesi sunabilmeliyiz. Bu noktada Bursa Teknik Üniversitesi gibi sanayici ile aynı hız ve esneklikte hareket etme çabasındaki bir kurumun şehrimizde bulunmasını büyük bir kazanç olarak görüyor ve Arif Karademir Rektörümüze teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, araştırma ve uygulama ağırlıklı bir üniversite olarak iş dünyası ile ortak projeler yürüttüklerine değinerek, “Gerek alanlarında yetkin öğretim üyelerimiz gerekse laboratuvar altyapımız ile sanayicinin çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz. Üniversite- sanayi işbirliğine önem veren bir ekibimiz var. Şehrimizin sanayi üretiminde öncü kuruluşlarından biri olan BOSİAD ve üyeleri ile ortak çalışmalar yapmak bizler için de çok önemli. Güçlü sanayi, ülkeyle birlikte üniversitelerin de gelişmesine katkı sağlar. Teknoloji Transfer Ofisimiz bünyesinde iş dünyası ile gerçekleştirdiğimiz ortak projeler, Merkezi Araştırma Laboratuvarımız (MERLAB) ile sunduğumuz test-analiz hizmetleri, iş dünyası ile ilişkilerimizi geliştirdi. Bu çalışmalarımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonundaki TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programında 23 proje ile Türkiye birincisi olduk. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) raporları doğrultusunda Ar-Ge harcamalarına en çok bütçe payı ayıran ikinci sıradaki devlet üniversitesi konumundayız. Şimdi teknoloji geliştirme bölgemiz Bursateknopark ile Ar-Ge ve inovasyon odaklı bir üniversite-sanayi işbirliği modeli kurarak kentimiz ve ülkemizin gelişimine katkı koyma amacındayız.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN YENİ İNOVASYON MERKEZİ”

Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Bursateknopark) Genel Müdürü Prof. Dr. Ramazan Kurt, Bursa’nın nüfus ve sanayi yapısı ile çok sayıda teknoparka sahip olması gerektiğini belirterek, “Biz kentimizin ikinci teknoparkı olarak faaliyetlerimize başladık. Küresel rekabete uyumlu, katma değeri yüksek teknoloji üreten bir teknopark olma misyonu ile altyapımızı kurduk. Bursa’nın öncelikli sanayi sektörleriyle işbirliğimizi arttırarak ülkemiz kalkınmasına katkı koymayı hedefliyoruz.” dedi. Bursateknopark’a firmaların nasıl başvurabileceğini ve hangi avantajlardan faydalanabilecekleri hakkında bilgi aktaran Prof. Dr. Kurt, “Firmalarımız, Bursateknopark’ta ofis ya da şube açabilirler. Dileyen firmalarımız ise Bursa Teknoloji Transfer Ofisimiz ve BTÜ bünyesindeki araştırma ve uygulama merkezlerimizle veya teknopark bünyesindeki diğer firmalarla ortak projeler yürütebilirler.” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

BOSİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmeye BTÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Sami İmamoğlu, Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cihan Kaboğlu, Bursateknopark Genel Sekreteri Öğr. Gör. Atike Köken ile BOSİAD Başkan Yardımcıları Mefküre Zümbülova ve Selçuk Çelik katıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19