banner13

banner14

KAGİDER, “Dijital Sohbetler”le gündemi yakalıyor

, koronavirüs salgını nedeni ile uzaktan çalışmanın yaygınlaştığı bu dönemde iş dünyasının güncel sorunlarını konu alan online canlı yayın buluşmaları ‘Dijital Sohbetler’in dördüncüsünü gerçekleştirdi.

GÜNDEM 15.04.2020, 22:58 15.04.2020, 23:01
KAGİDER, “Dijital Sohbetler”le gündemi yakalıyor

Panelde, UPS Genel Müdürü Burak Kılıç, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Soli Özel, Arnica Yönetim Kurulu Başkanı ve KAGİDER üyesi Senur Akın ‘Pandemi ile Gelen Küresel Dönüşüm’ üzerine konuştu.

KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) koronavirüs salgını nedeni ile uzaktan çalışmanın yaygınlaştığı bu dönemde online olarak gerçekleştirdiği ‘Dijital Sohbetler’ buluşmalarında iş dünyasının güncel sorunlarını konuşmaya devam ediyor.

Dördüncüsü gerçekleştirilen ve online olarak canlı yayınlanan panelin konusu “Pandemi ile Gelen Küresel Dönüşüm’ oldu. Moderatörlüğünü KAGİDER üyesi Işık Aydın’ın üstlendiği panelde, UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Soli Özel, Arnica Yönetim Kurulu Başkanı ve KAGİDER üyesi Senur Akın Biçer süreç hakkında değerlendirmelerini paylaştılar.

‘GELECEĞİN EKONOMİSİ ŞEKİLLENİRKEN İKLİM KRİZİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ’

Soli Özel, küreselleşmeye ilişkin yakın gelecek öngörülerini paylaştığı konuşmasında, “Pandemi üç kriz üzerine düşünme gerekliliğini beraberinde getiriyor: Sağlık krizi, ekonomik kriz ve iklim krizi. Bu üç kriz nedeniyle pandemi sonrası her şeye bıraktığımız yerden devam edemeyeceğiz. Köklü, yapısal değişiklikler yapılması gerekecek” dedi.

Özel sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreçte küresel açıdan toplumsal çöküş önlenmeli, tepeden tırnağa yeni durumu değerlendirirken yalın bir şekilde neler yapılması gerektiği tarışılmaya açılmalı. Meslek örgütleri ve büyük şemsiye örgütlerin günü kurtarmaktan vazgeçerek, önümüze ne koyacakları bu süreçte büyük önem taşıyor. Bunları düşünürken, doğa tahribatı ve iklim krizini göz ardı etmemek lazım. Çünkü pandemi insanın doğayı aşırı tahribatının sonuçlarından bir tanesi olarak karşımızda. Geçmişten bugüne verilen hasarın bugün bize getirdiği bir sorun. Doğa ile ilişkimizi yeniden gözden geçirmeli ve düzenlemeliyiz. Geleceğin ekonomisi şekillenirken salgın değerlendiriliyorsa, iklimin de bu değerlendirmenin içinde olması şart.”

‘BU DÖNEMDE FAZLASI ZARARLI OLMAYAN TEK ŞEY İLETİŞİM’

Burak Kılıç konuşmasında, “Pandemi ile tüm dünyada uzun süredir konuşulan hızlandırılmış, değişken karmaşık ve belirsiz bir dünyayı yaşıyoruz. Bu kriz büyük değişimleri beraberinde getirecek, iletişimin kuvvetli olduğu bir döneme girdik. Bu dönemde fazlasının zararlı olmayacak tek şeyin iletişim olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yeni sürecin iş yapış biçimlerinde değişikliklere yol açacağını vurgulayan Kılıç, “Önümüzdeki dönem ticaretin ana merkezinin e-ticaret olmasını sağlayacak. Ticari olarak tüketiciye dokunan ve tüketicinin hayatını kolaylaştıran fikirler daha çok öne çıkacak. İşletmelerimizi kriz sonrası döneme adapte etmemiz gerekiyor. Bunun için şimdiden hazırlanmanın çok gerekli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SOSYAL BARIŞ GİTTİ”

Senur Akın ise konuşmasında, küresel salgın sürecinin sosyoekonomik boyutuna dikkat çekti. “İşletmelerin bu dönemde nakit akışı ve malzeme tedariğini sağlama odağının yanı sıra, çalışanlarla kurulması gereken sağlıklı iletişime odaklanmaları gerekiyor. Çalışanlar kazancın kesilmesi endişesiyle sağlık tedbirleri kapsamında evde kalmak istemiyorlar, işlerini kaybetme korkusuyla ailelerindeki sağlık sorunlarından bahsetmekten çekiniyorlar… Bu süreçte üretime devam edecek çalışanlara şirketlerin verdiği destek, güven ve alınan tedbirler de çok önemli” ifadelerine yer verdi.

“KAGİDER Dijital Sohbetler” her salı 11.00 – 13.00 saatleri arasında yeni konuşmacılar ve konularla devam edecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
25°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19