banner13

banner14

KAGİDER’de gündem “Teknolojik Rönesans”

KAGİDER, pandemi döneminin iş yaşamına etkilerinin farklı boyutlarıyla konuşulduğu online canlı yayın buluşmaları ‘Dijital Sohbetler’in altıncı yayınını gerçekleştirdi.

GÜNDEM 02.05.2020, 03:22
KAGİDER’de gündem “Teknolojik Rönesans”

Kobilerde Pandemi İle Gelen Teknolojik Rönesans’ konulu panelde, pandemiyle başlayan yeni dönemde hız kazanan dijitalleşme süreci ve girişimcilere etkisi konuşuldu.

KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) online olarak gerçekleştirdiği ‘Dijital Sohbetler’ canlı yayın buluşmalarında iş dünyasının güncel sorunlarını konuşmaya devam ediyor.

28 Nisan Salı günü 11.00 – 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilen ve online olarak canlı yayınlanan panelin konusu “Kobilerde Pandemi İle Gelen Teknolojik Rönesans” oldu. KAGİDER Başkanı Emine Erdem’in ve KAGİDER Başkan Yardımcısı, Teknoloji ve Dijital Dönüşüm Strateji Grubu Başkanı Tijen Mergen’in açılış konuşmasıyla başlayan ve moderatörlüğünü KAGİDER üyesi, NBSHR Genel Müdürü ve Start Up Mentörü Ahu Bade Nilgün’ün üstlendiği panelin konukları ise Sabancı Dx, Satış ve Ürün Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Özlem Kalkan, Sales Network Topluluğu Kurucusu Ergün Güler ve Microsoft EMEA Modern İşyeri Çözümleri İş Geliştirme Yöneticisi Yeliz Turunç oldu.

‘KAMU DESTEĞİ VE İNOVATİF YENİ İŞ MODELLERİ ÖNEMLİ’

Emine Erdem, açış konuşmasında pandemi ve normalleşme sürecinde kamu desteğinin ve inovatif yeni iş modellerine duyulan gereksinimin altını çizdi: “Bu dönem hareket alanımızın kısıtlandığı, dünya ekonomisinin resesyona gideceğinin öngörüldüğü bir süreç. Yeni dönemde ekonominin çarklarını çevirmek, insanları yoksulluktan kurtarmak için ciddi bir kamu desteği, inovatif yeni iş modelleri gerekecek. Etkinin tam boyutları salgının süresine ve alınan önlemlere bağlı olacak, ama bazı tahminler yapılıyor elbette. Örneğin IMF, 2019'da yüzde 2,9 büyüyen küresel ekonominin, korona virüs salgını nedeniyle 2020'de yüzde 3 küçüleceği tahmininde bulundu. IMF’nin ‘Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye için yüzde 5 küçülme ve yüzde 17,2 işsizlik oranı öngörülüyor. En büyük temennimiz en kısa zamanda salgınla mücadelenin başarıya ulaşması ve hayatın normale dönmesidir.”

Tijen Mergen ise konuşmasında, “Bu süreçte girişimcilerin üzerindeki sorumluluk ağır. Bir taraftan yeni sisteme alışmaya, diğer yandan da çalışanlarını korumaya çalışıyorlar. Üçüncü olarak, her birimizin bu zorlu süreçte yapmaya çalıştığı gibi psikolojilerini korumaya gayret ediyorlar. Bu sebeple ‘KAGİDER Dijital Sohbetler’ buluşmalarımızda özellikle girişimcilerin ve yöneticilerin iş dünyasında neler yapması gerektiğine ilişkin bilgiler paylaşmaya çalışıyoruz. Bu panelde ana sorunlara teknoloji nasıl çözüm sağlıyor, özellikle bu konuda katkı sağlayacak bir paylaşım gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘MÜŞTERİ İHTİYAÇLARINI TAHMİN DEĞİL, TAKİP ETMEMİZ GEREK’

Sales Network Topluluğu Kurucusu Ergün Güler, “Argus Growth Agency raporundan yola çıkarak gerçekleştirdiği konuşmasında yeni dönemde alışveriş trendlerinin değişeceğinin altını çizdi: “Sürtünmesiz alışverişin, yani kolaylaşmış, tüketicinin istediği anda, istediği şekilde alışveriş yapabilmesinin önemi artacak. Bu noktada ödeme sistemlerinin de güncellenmesi gerekiyor. Müşterinin önündeki bütün engelleri kaldırmak zorundayız. Alışverişte esnekliğin, abonelik sisteminin, hızın, sanal gerçeklik ve şeffaflık ilkesinin öne çıktığını göreceğiz. “Vicdanlı alışveriş” kavramı, yani bir ürün alınırken bir başkasına destekte bulunuyor olmak veya sürdürülebilirliği destekliyor olmak önemli olacak. Kıyafet denemekten endişe edeceğiz belki de, dolayısıyla bazı markaların kullanmaya başladığı gibi sanal gerçeklik yöntemine ihtiyaç olacak. Önümüzdeki dönemde tüketiciler bazı ihtiyaçlarını satın almak yerine kiralamayı yada abone olmayı tercih edebilirler. Paylaşımlı ofisler gibi paylaşımlı mutfak, paylaşımlı giyecek, aksesuar gibi konular gündeme gelebilir. Restaurantlarda, uçaklarda, spor salonlarında sosyal mesafe satın almayı isteyebilirler. Herşeyden önemlisi müşterilerimizin ihtiyaçlarının ne olacağını tahmin değil, takip etmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz.”

İNSAN KAYNAKLARI ‘SAHA ÇALIŞANLARININ DİJİTALLEŞTİRİLMESİ’ VE ‘İŞYERİ ANALİTİĞİ” KONULARINI GÜNDEMLERİNE HIZLICA ALMALILAR’

Microsoft EMEA Modern İşyeri Çözümleri İş Geliştirme Yöneticisi Yeliz Turunç, “Krizle birlikte şirketlerin ilk refleksi çalışanlarının işlerini yapmaya devam etmesi için gerekli araçları hızlıca devreye almak oldu. Biz Microsoft olarak iletişim ve birlikte çalışma ihtiyaçlarını Microsoft Teams ile adresliyoruz. Hatta Microsoft Teams’i alternatiflerinden farklı olarak sadece bir uzaktan toplantı, iletişim aracı olarak değil, bir çalışanın uçtan uca tüm iş süreçlerini yürütebileceği bir uygulama platformu olarak konumlandırıyoruz. Bu platformlara saha çalışanları da dahil edilerek işlerin daha çevik ve üretken hale gelmesi sağlanmalı. Diğer yandan 7x24 evden çalışmaya başlanmasıyla birlikte üretkenlik artmış gibi görünse de, bir süre sonra çalışan memnuniyetlerinin düştüğü ve işverenlerin çalışan kaybetmeye başladığı görülebilir. Bu durumu proaktif olarak ölçümleyip gerekli önlemler almak için İnsan Kaynakları departmanları “Çalışma Ortamı Analitiği” konusunu önceliklendirmeli.”

“ÜRETİM DE DİJİTALLEŞME YOLCULUĞUNDA İLERLEMİŞ OLANLAR VE ÇEVİK DAVRANIP ÜRETİM ALTERNATİFLER ÜRETEBİLENLER KRİZDE ÖNE ÇIKTI”

Sabancı Dx, Satış ve Ürün Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Özlem Kalkan ise konuşmasında, “Üretim sektöründe sadece KOBİ’ler değil, büyük şirketler de süreçten ciddi etkilenmiş durumda. Çin tahminlere göre dünya üretiminin %29’unu oluşturuyor. Şubat ve mart aylarında Çin’de üretimde kapasite kullanımı %60’lara gerilemiş durumda. Türkiye’de de keza üretimde kapasite geçen seneye göre %13,4, geçen aya göre 13,7 civarında %61’lere düşmüş durumda. Ancak bu süreçte üretim bantlarını dönüştürüp krizde ön plana çıkan markalar da oldu. Hızlı çözüm getirenler, otomasyon süreçlerini dijitalleşme yatırımlarını gerçekleştirmiş olanlar ve tedarik zincirini yeni dinamiklere göre şekillendirebilenler pandemi sürecinde öne çıktı” ifadelerine yer verdi.

Panelin kaydı KAGİDER Youtube kanalı üzerinden erişilebilir: https://www.youtube.com/watch?v=xt1e3-QnTVQ&feature=youtu.be

“KAGİDER Dijital Sohbetler” her salı 11.00 – 13.00 saatleri arasında yeni konuşmacılar ve konularla devam edecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
21°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19