banner13

banner14

MÜSİAD Bursa dijital pazarlamanin geleceğine mercek tuttu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, üyelerinin gelişimlerine katkı sağlayacak etkinlik ve panellere devam ediyor.

GÜNDEM 08.12.2022, 17:15
MÜSİAD Bursa dijital pazarlamanin geleceğine mercek tuttu

MÜSİAD Bursa bünyesindeki sektör kurulları faaliyet alanlarıyla ilgili uzman konukları ağırlayarak üyelerinin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda MÜSİAD Bursa’nın sektörel kurullarından olan Basım Yayın ve Medya Sektör Kurulu tarafından “Dijital pazarlamanın geleceği ve yeni nesil ticaret” temasıyla organize edilen toplantının konuğu Eğitmen ve Comio Dijital Pazarlama ortağı Mustafa Sönmezay oldu.

MÜSİAD Bursa Başkanı Nihat Alpay ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda üyenin hazır bulunduğu toplantıda sosyal medyada ticaret, pazarlama ve dijital reklam teknikleri masaya yatırıldı.

Toplantının açılışında konuşan Basım Yayın ve Medya Sektör Kurulu Başkanı Murat Eryağan, “MÜSİAD sektör kurulu olarak dijital dünyayı yakından takip ediyoruz. Yeni pazarlama tekniklerini inceleyerek bu alanlara yönelik bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Büyük bir değişim içerisindeyiz. Pazarlama gelenekselden dijitale hızlı bir geçiş yapmış durumda. Geleneksel pazarlama anlayışında müşteriler ile işletmeler arasında tek taraflı bir iletişim mevcuttu. İnternet ve teknolojinin getirdiği yeniliklerden sonra durum değişti çift taraflı bir iletişime geçtik. Dijital pazarlamayla entegre olarak yeni nesil pazarlama kavramı da hayatımıza girdi. İnternet kurumlarımızın, iş yerlerimizin her yerine ilerledi. Bu değişimi gören firmalar buna yönelik olarak işletmelerini revize ettiler. Bu değişimi önemsemeyen, e-ticareti göz ardı eden işletmeler ise çağın gerisinde kaldılar” dedi.

Toplantının konuğu Eğitmen ve Comio Dijital Pazarlama ortağı Mustafa Sönmezay da yaptığı sunumda son 40 yılda gelişen teknolojinin yüzyıllardır süren pazarlama anlayışını değiştirdiğinin altını çizdi. Dijital pazarlamanın birbiriyle bağlantılı büyük dünya olduğunu belirten Sönmezay, bilginin ve videonun arandığı yerin net olduğunu fakat ürün aranan yerin ise sürekli değiştiğine işaret etti.

“TOPLULUK YÖNETİMİ ÇOK ÖNEMLİ”

Comio Dijital Pazarlama ortağı Mustafa Sönmezay, “Dijital pazarlamayı sadece web sitesi açmakla sınırlarsak gereken verimliği alamayız. Bu dünyayı bir bütün olarak ele almak gerekiyor yani sosyal medyayı da aktif olarak kullanmalıyız. Bunun temelinde topluluk yönetimi ve oluşumu yer alıyor. Günümüz tüketicisi ürün aldığında mutlaka yorumlara ve şikayetlere bakıyor. Markaların sayfalarında kimse beğenmesine bakmıyor bir yorum bir hareket var mı onlara bakıyor. Yani amacımız bir markanın hayranlarından ve kullanıcılarından oluşan bir kitle oluşturmak. Bu kitle ne kadar çok olursa marka o kadar iyi hareket edebilir. Sosyal medyayı bu kısımda bir kenara bırakıyorum. Bizim bir topluluk yönetimi yapmamız lazım. Markayı beğenen, kullanma ihtimali olan ve kullananlara erişmeliyiz. Katalog gibi paylaşımlardan kaçınacağız sadece ürün paylaşmayacağız. Fayda üreteceğiz. Sizi takip edenlerle bu şekilde bağlantıyı koparmamış olacağız. Olmazsa olmazımız özgün içerikler üretmek. Öte yandan şu an gündemde olan sosyal satış ve canlı yayın satışına odaklanmalıyız. Bu yeni nesil pazarlama tekniğine tüm markalar hazırlanmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19