banner13

banner14

Turizm, salgından güçlenerek çıkacak

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Burkon Kongre & Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, 15-22 Nisan tarihlerinin Dünya Turizm Haftası olarak kutlandığını hatırlatırken, turizm sektörünün koronavirüsün yarattığı bu süreçten çok daha güçlenerek çıkacağını ifade etti.

GÜNDEM 21.04.2020, 01:49 21.04.2020, 01:52
Turizm, salgından güçlenerek çıkacak

Turizmin insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında birleştirici bir parça olduğunu söyleyen Eker, “Turizm ülkemizin ithalata dayanmayan, ülkemize net gelir getiren en önemli ihracat kalemidir. İstihdam ve tarıma etkisi en fazla olan sektörlerden biridir. Yani ülke ekonomimiz için vazgeçilmezdir” dedi.

Açıklamasında geleceğimizin turizm olduğunu ifade eden Eker, “Turizm milli ekonomidir. Turizm dostluk ve barıştır. Ülkemizin gelişmesine katkı koyduğumuz için, Turizmci olarak mutlu ve gururluyuz. Bu vesileyle, zor günlerden geçtiğimiz bu dönemin geride kalması temennisiyle tüm meslektaşlarımın, turizm çalışanlarının ve turizm gönüllülerinin Dünya Turizm Haftası’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKE DÜNYANIN EN GÜZEL ÜLKESİDİR”

Turizmin ülkelerin ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ifade eden Eker, “Ülkemizin ekonomik olarak büyümesi ve daha gelişmesi açısından turizmin önemi büyüktür. Turizm ile kendi sürdürülebilir ve milli ekonomimizi yaratıyoruz. Bursa’mız başta olmak üzere ülkemizin her köşesi eşsiz güzelliklere doludur. Bu ülke dünyanın en güzel ülkesidir. Medeniyetlerin doğduğu, İmparatorluklara ev sahipliği yaptığı kadim topraklardayız. İnsanoğlunun özünde olan merak etme ve keşfetme duygusu ne olursa olsun bitmez. Ben inanıyorum ki bu dönem sona erdiğinde turizm sektörü çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir” dedi.

“KÜLTÜR VE İNSAN ÖZELLİĞİMİZ TURİZM İÇİN BÜYÜK GÜÇ”

Turizm'de insan öğesinin de çok önemli olduğunu belirten Eker, “Türk milleti misafirperver, güleryüzlü tavrıyla, turizm odaklı anlayışıyla öne çıkmaktadır. Turizmin gelişmesini çok isteyen, turizmi seven bir halkımız var. Ayrıca birçok medeniyetin beşiği olan Anadolu’da yetişen Türk milleti, kültürü ile de ön plana çıkmaktadır. Kültür ve insan özelliğimiz de Turizm için büyük bir güçtür” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19