banner13

banner14

"AVM ve kuaförler erken açıldı”

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), yönetim kurulu toplantılarını önemli konukların katılımıyla yapmaya devam ediyor.

KENT SİAD'LARI 17.05.2020, 22:25
"AVM ve kuaförler erken açıldı”

Son yapılan toplantıya; BALKANTÜRKSİAD Kurucu Üyesi, CHP Balkan Masası Başkan Yardımcısı, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesi, Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan katıldı.

Video konferans yöntemiyle bir araya gelen üyeler, gündemi bu kez Vekil Özkan’dan dinledi. Doktor kimliğiyle de konuşan Özkan, virüsle ilgili tıbbi detayları katılımcılarla paylaştı.

Bilim Kurulu’nun oluşturulmasını doğru bir adım olarak gören Özkan, kurulun daha da genişletilmesi gerektiğinin altını çizdi. Özkan, “Bu kurul; halk sağlığı uzmanları, veterinerler, virüs bilimcileri gibi meslek gruplarını da içermeliydi. Geniş kapsamlı bir kurul oluşturulmalıydı, burada iş dünyası temsilcileri, sendikalar da olabilirdi. Ayrıca bu süreç sadece merkezden yürütülmemeli, bölge bilim kurulları da oluşturulmalı tavsiyelerinde de bulunmuştuk. Çünkü bölgelerin kendine has dinamikleri var” diye konuştu.

“HER HASTANE PANDEMİ HASTANESİ OLMAMALIYDI”

Türkiye’de her hastanenin pandemi hastanesi olarak ilan edilmesini yanlış bulduğunu söyleyen Özkan, “Türkiye’de kamu ve özel olarak baktığımızda sağlık altyapımız iyi durumda. Ancak COVID-19 süresince tüm hastaneleri pandemi hastanesi yapmak yanlıştı. Bazı hastaneler temiz hastaneler olarak belirlenmeliydi. Salgın var evet ama salgın dışında sağlık sorunları olan kişiler de var. Bu kişiler, pandemi hastanesi olmayan hastanelerde tedaviye alınmalı” dedi.

“AVM VE KUAFÖRLER BAYRAM SONRASI AÇILMALIYDI”

AVM ve kuaförlerin açılması kararının erken olduğunu ifade eden Özkan, bunun için bayram sonrasını beklemek gerekiyordu dedi. Milletvekili Özkan şunları söyledi: “Ekonomik endişeler var evet ama sağlık endişeleri de var, bunları dengelemek lazım. Ben direk temasın yoğun olacağı AVM ve kuaförlerin açılmasının erken olduğunu düşünüyorum. Bugün kuaförleri açıyorsanız restoranları da açabilirsiniz. Zira, restoranlar, sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına çok daha kolay uyabilecek ortamlardır. Bu yüzden inşallah tekrar bir vaka yükselmesi yaşanmaz. Ben AVM ve kuaförlerin bayram sonrasına bırakılması gerektiğini düşünüyordum.”

“VİRÜS İNSAN AYIRT ETMİYOR”

Virüsün insan ayırt etmediğini de vurgulayan Özkan, “Bu süreçte herkes birlik olmalı. Bu salgın; zengini de fakiri de, siyasi görüşüne bakmadan etkiledi. Ayrışma dili kullanmamalı, birlik beraberlik içerisinde olmalıyız, hizmet engellemelerine son vermeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN TUNAKAN’DAN 2 KONUYA VURGU

Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’a katılımları için teşekkür eden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan da, “Biz bu tip toplantılarla üyelerimizin ve Bursa’nın sorunları ve çözüm önerilerini hem iktidar hem de muhalefet partilerine aktarma fırsatı buluyoruz. Ve 2 konuya her zaman dikkat çekiyoruz. Bunlardan biri tarım ve gıda. Bunun önemi daha da ortaya çıktı. Özel ilgi olması gereken bir konu. İkinci konu da COVID 19’un iş kazası sayılmaması ile ilgili. Bu konuyu da BTSO önderliğinde yakın takipteyiz. SGK yayınladığı bildiri ile COVID-19’un iş kazası dışında bir kodla bildirileceğini açıkladı. Bu güzel bir adım oldu ancak bunun kanunla desteklenmesi lazım”. şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
23°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19