banner13

banner14

“Aynı maske 4 saatten fazla kullanılmamalıdır”

BALKANTÜRKSİAD bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BALNET-3 Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Covid-19 bilgilendirme toplantısına Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları A.B.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Emel Yılmaz konuk konuşmacı olarak katıldı.

KENT SİAD'LARI 06.12.2020, 02:54
“Aynı maske 4 saatten fazla kullanılmamalıdır”

Online düzenlenen toplantıda BALKANTÜRKSİAD üyelerine Covid-19 hakkında bilgilendirmeler yapan Prof. Dr. Emel Yılmaz, pandemi döneminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Virüs kaynağının henüz tam olarak saptanamadığını, virüsün insandan insana temas ve kontamine yüzeylere dokunmak suretiyle damlacık yoluyla bulaştığını söyleyen Prof. Dr. Emel Yılmaz, hastalığın şimdilik spesifik bir tedavisinin olmadığını söyledi.

BALNET-3 Çalışma Grubu Başkanı Derya Bulut’un moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıdaki açıklamalarında, aşının ciddi bir önleyici olacağını ifade eden Prof. Dr. Emel Yılmaz, “Aşı hastalığın yayılması noktasında hız kesecek ama her durumda korunmaya dikkat edilmelidir. Bu da maske-mesafe ve temizlik ile mümkündür” dedi.

Bulaşı önlemek için maskenin çok önemli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Emel Yılmaz, doğru maske kullanımına da dikkat çekerken, “Öncelikle uygun maske tercih edilmeli, maskeler 4 saatten fazla kullanılmamalı ve maske kirlenir ya da nemlenirse değiştirilmelidir” şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları A.B.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Emel Yılmaz açıklamalarının ardından BALKANTÜRKSİAD üyelerinin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Prof. Dr. Emel Yılmaz’ın sunumunun ardından BALNET Gruplarının bağlı olduğu Networking ve Kurumsal İletişim Çalışma Grubu Başkanı, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Basri Açıkgöz de dernek çalışmaları ile ilgili üyelere bilgilendirmelerde bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
22°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19