banner13

banner14

BASİAD’dan ihracat başarısı

BASİAD Balıkesir İhracat Raporunu açıkladı. “1 Ocak- 30 Nisan 2020 dönemi 2019 yılının aynı dönemine göre Türkiye genelinde yüzde 13,6 kayıp yaşanırken, Balıkesir ihracatının kaybı yüzde 5,99 da kalarak Türkiye ortalamasına göre büyük başarı gösterdi.” Raporda Covid-19 Salgınından dolayı global ticarette yaşanan çok büyük çaplı sorunlar ve tüm ülkelerin kaybının yanında Balıkesir ihracat kaybının yüzde 5,99 da kalmasının büyük başarı olduğuna vurgu yapıldı.

KENT SİAD'LARI 25.05.2020, 20:16
BASİAD’dan ihracat başarısı

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği yılın ilk dört ayı Balıkesir ihracat değerlendirmesini sektörel bazda karşılaştırmalı olarak yaptı.

2020 ilk 4 ayı Balıkesir İhracat Raporuna göre;

Balıkesir 2020 yılının ilk dört ayında 193 milyon 95 bin USD tutarında ihracat gerçekleşti. 2019 yılının aynı dönem ihracatı 205 milyon 403 bin USD tutarında idi. Buna göre yaşanan kayıp -%5.99 olarak gerçekleşti. Aynı dönem Türkiye’nin genel kaybı -%13,6 olarak gerçekleşirken Balıkesir Türkiye ortalamasına göre çok daha iyi bir performans göstermiş oldu.

Balıkesir’in ihracat performansında BASİAD Üyesi firmaların çok büyük rolü oldu. BEKSAN A.Ş. İhracatını aylık 1 milyon 200 bin doların üstüne yükseltirken ihracat toplamının yaklaşık %50’sini ABD’ye yaptı. 2020 Yılı ilk 4 ayı döneminde ülke genelinde kayıp yaşanırken Balıkesir İklimlendirme Sanayi ihracatta yüzde 32,09 artış yaşarken bu sektörü BASİAD Üyesi Savaşlar Endüstriyel Soğutma Sanayi temsil etti.

Balıkesir Makine ve Aksesuarları Sanayi Sektörü de % 22,83 artış yaşarken; bu sektörde ihracatını 32 ülkeye çıkarma başarısı gösteren Çelmak Tarım Makinaları Limited Şirketinin ve büyük ihracat potansiyeli ile Yarış Kabin A.Ş.’nin çok önemli payı oldu.

Mobilya İhracatında yüzde 1,53 artış yaşanırken ihracat hamlesini her geçen gün ileriye taşıyan BAYKAN Mobilya Balıkesir ihracatının Türkiye ortalamasının üzerinde performans göstermesinde etken rol oynadı.

Balıkesir’de özellikle son yıllarda tarım sektöründe Balıkesir Tohum firmaları ilgi ve takdirle takip ediliyor. Bu sektörde BASİAD Üyesi Küçük Çiftlik Tohumculuk ihracat performansı ile Balıkesir tohum ihraç potansiyelinde büyük etki oluşturmaktadır.

Balıkesir ihracatında halı ihracatı; ilk dört aylık dönemde tutar olarak yüksek olmasa da artış oranı olarak liderliği elinde bulundurdu.

BASİAD Üyelerinden Milano Ağaç Kaplama A.Ş., Bekkiler A.Ş., Fer-Çelik Bisiklet Motosiklet Yedek Parça, Assos Antik Mermer, Komando Av Malzemeleri Ltd. Şti., Doğuş Prina A.Ş., Zafer Madencilik, Sanelpan Elektrik Pano A.Ş., Delta Sentetik Ltd. Şti. ve Literatür Kimya Sanayi Ltd. Şti’nin Balıkesir İhracatına büyük katkıları olmuştur.

Tüm üretim, tedarik, lojistik ve bankacılık sistemlerinin büyük sekteye uğradığı pandemi döneminde, üretim ve ülkemizin umutlu geleceğinden vaz geçmeden üretimine ve ihracatına devam eden Balıkesir firmaları her türlü takdiri hak etmektedir denildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19