banner13

banner14

Başkan Dündar, BALKANTÜRKSİAD’la buluştu

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD), video konferans yöntemiyle gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısına bu kez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katıldı.

KENT SİAD'LARI 14.06.2020, 01:32
Başkan Dündar, BALKANTÜRKSİAD’la buluştu

Yeni tip Koronavirüsle (Covid-19) etkin mücadele kapsamında BALKANTÜRKSİAD, Yönetim Kurulu Toplantısı’nı online platform üzerinden yapmaya devam ediyor.

Osmangazi Belediyesi’nin pandemi boyunca yaptıklarını anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Görünmeyen bir düşmanla mücadele etmeye çalışıyoruz. Daha önce yaşanmamış bir durum olduğu için de nasıl mücadele edeceğimizi tam anlamıyla bilmiyorduk. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Sağlık Bakanlığımızla birlikte bir Bilim Kurulu oluşturuldu. Bilim Kurulu günlük yaşamı, hastaneye gelenlerin talep ve şikâyetlerini inceleyerek, o gün yaşananları yarının genelgesi haline getirdi. Dolayısıyla her gün sosyal ve ekonomik yaşama dair düzenlemeler yapıldı. İyi yürütülen bir süreç sonucunda bugüne geldik” dedi.

“KAMU YATIRIMLARIMIZI AKSATMADIK”

Türkiye’de ilk vakanın duyurulmasının hemen ardından aksiyon aldıklarını ifade eden Başkan Dündar, “11 Mart’tan itibaren bize ilk düşen temizlik ve hijyendi. Meydanlar, park bahçeler, camiler gibi halkın yoğun kullandığı yerler sıkça dezenfekte edildi. Vatandaşlarımızı da online seminerlerle sürece ve virüse dair bilgilendirdik. Tabii zaman geçtikçe sağlığın yanı sıra sosyal sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Bu süreçte vatandaşımızı ne talep ederse gücümüz oranında yapmaya çalıştık” diye konuştu.

Belediye olarak sağlık, sosyal ve ekonomik anlamda sıkıntıların yaşandığı bu ortamda dahi yatırımlarını devam ettirdiklerini söyleyen Başkan Dündar, “Tüm olumsuzluklara rağmen biz kamu olarak yatırımlarımızı durdurmadık. Osmangazi Meydanı’nda epey yol kat ettik. Pandemi öncesi Osmangazi Meydanı’ndaki çalışmaları yerinde görmek için kurumlara ve kişilere davetler yapıyorduk. Çünkü kamu olarak yapılan çok büyük bir iş. Herkes görsün istiyorduk bu aşamayı. Bu projeyi yerinde görme adına BALKANTÜRKSİAD’ı da en kısa zamanda ağırlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“PANORAMA MÜZESİ AÇILDI”

Bursa’nın beylikten cihan devletine uzanan yolculuğunu anlatan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin de normalleşme süreci kapsamında kapılarını yeniden ziyarete açıldığını belirten Dündar, “16 Mart’ta ziyarete kapattığımız müzemizi, 9 Haziran’da tekrar ziyarete açtık. Bu süreçte müzemizin bakım ve dezenfeksiyonunu düzenli olarak yaptık. Şimdi de pandemi kuralları çerçevesinde müzemiz hizmet vermeye devam edecek. Müze, Bursa’mızın önemli bir değeri oldu. 110 farklı ülkeden 800 bini aşan ziyaretçi sayısını yakaladık. Yeni bir müze için kolay rakamlar değil bunlar. İnşallah bundan sonraki süreçte de şehrimize ve kent turizmimize daha fazla katkı sağlar” diyerek sözlerini noktaladı.

BAŞKAN TUNAKAN’DAN GIDA VE TARIM VURGUSU…

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan da, “Çalışmalarınız için bir Bursalı olarak hem şahsım hem camia adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz de bu süreçte yerel yöneticilerimizi ve milletvekillerimizi online toplantılarımıza davet ederek yapılanları bizzat kendilerinden dinledik. Üyelerimizin sorun ve önerilerini ilettik. Özellikle pandemi döneminde değeri daha da çok anlaşılan gıda ve tarım konusunu gündeme taşıma adına açıklamalar yaptık. Gıda tarım konusunda çok hassasız. Tarım sahalarının imara açılmaması konusunu hassasiyetle yerel yöneticilerimize iletiyoruz. Umarım önümüzdeki süreçte bu konuda çok daha faydalı adımlar atılacaktır” diye konuştu.

Online toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19