banner13

banner14

BEKSİAD eğitime katkısını sürdürüyor

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Orhaneli Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Bölümüne 10 adet dikiş makinası bağışladı.

KENT SİAD'LARI 07.09.2022, 18:01
BEKSİAD eğitime katkısını sürdürüyor

BEKSİAD üyelerinin destekleriyle bağışlanan 6 overlok, 1 reçme ve 3 adet düz dikiş makinası BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından BUÜ Orhaneli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Çağatan Taşkın’a teslim edildi.

BUÜ Orhaneli Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin meslek derslerin de kullanması için bağışlanan makinaların tesliminde konuşan BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız, “Göreve geldiğimizden bu yana Sektörümüzün yetişkin eleman ihtiyacının karşılanması için eğitime katkılarımız aralıksız devam ediyor. 5 yıl önce Bursamızın en köklü okullarından Necatibey Kız Meslek Lisesi ile bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında moda tasarım bölümü açıldı. İlk yıllarda 30 öğrencisi bulunan bölümde halen 130 evladımız eğitim görüyor. Aynı şekilde Yiğitler MTAL ve Hüseyin Özdilek MTAL ile de benzeri çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca bu alanda orta öğrenimini tamamlayıp yükseğini okumak isteyen gençlerimiz için de Bursa Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda bölüm açılmasını sağladık. Bu bölüm bu sene ilk mezunlarını verdi ve mezunların neredeyse tamamı hemen iş buldu” dedi.

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız, eğitime katkılarının devam edeceğini, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte destek verdikleri okullara ziyaretler düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

BUÜ Orhaneli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Çağatan Taşkın da, “BEKSİAD’ın 6 overlok, 1 reçme ve 3 adet düz dikiş makinası bağışı Giyim Üretim Teknolojisi Bölümümüzde eğitim gören öğrencilerimiz için çok anlamlı. Öğrencilerimiz makine başında mesleği öğrenecekler ve mezun olduktan sonra yetişkin birer eleman olarak sektörde çalışacaklar” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
10°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19