banner13

banner14

BOSİAD’a mesleki eğitimde tam not

BOSİAD’ın mesleki eğitime yönelik yaptığı çalışmalar, İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş ve BOSİAD temsilcilerinin katıldığı Protokol Yürütme Kurulu’nda değerlendirildi.

KENT SİAD'LARI 06.03.2020, 00:56 07.03.2020, 10:26
BOSİAD’a mesleki eğitimde tam not

Altıntaş, BOSİAD’ın çalışmalarının övgüye değer olduğunu belirterek teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 2019 yılında Bursa'ya gerçekleştirdiği ziyarette BOSİAD ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında başlatılan çalışmalar, İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş ve BOSİAD temsilcilerinin katıldığı Protokol Yürütme Kurulu’nda değerlendirildi.

Protokol kapsamında “öncelikli okul” olarak belirlenen Atatürk MTAL’de başlatılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda; öğrencilere yönelik gerçekleştirilen sosyal, kültürel ve mesleki organizasyonlar, öğretmen eğitimleri, burs, staj ve mezuniyet sonrası istihdam konuları ele alındı.

BOSİAD’A TEŞEKKÜR

İşbirliği çerçevesinde başlatılan çalışmaların ilk ürünü olan “Gel Hadi Gel Meslek Lisesine” isimli rap klibinin ülke çapında büyük ses getirdiğini ve yankı uyandırdığını ifade eden Bülent Altıntaş, “Yaptığımız değerlendirmeler, işbirliğimizde mesleki eğitimin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar ile ilerlendiğini ve nokta ihtiyaçlar olarak nitelenebilecek sorunlara çözümler getirildiğini ortaya koymuştur. Bugüne kadar vermiş oldukları destekler, işbirliğimizin sürdürülebilirliği için gösterdikleri gayretler ve bizlere hissettirdikleri heyecan için BOSİAD yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

“BİR TOHUM EKEREK YOLA ÇIKTIK”

BOSİAD Başkanı Rasim Çağan da, mesleki eğitimde farkındalık yaratmak adına bir tohum ekerek yola çıktıklarını, tüm çabalarının bunun sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu ifade etti. Başkan Çağan, şöyle devam etti: “Bu süreci iyi planlamamız gerekiyor. Öncelikli okul olarak belirlediğimiz Atatürk MTAL ile aramızda ciddi bir sinerji oluştu. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, okulumuzun gelişimine katkı sunmak için heyecanla hareket ediyoruz. 2020’de de bu konunun üstüne gitmeye devam edeceğiz. Çünkü gençlerin mesleki-teknik eğitime yönlendirilmesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışan yetiştirilmesi adına oldukça önemli.”

BOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Şahin de, mesleki eğitimin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi adına destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Şahin, “Mesleki eğitimin Türkiye’nin geleceği olduğuna inanıyoruz. Ülke genelinde kalkınmanın sürekliliğinin sağlanması ve ihtiyaç duyulan nitelikli işgücü potansiyelinin oluşturulmasında mesleki ve teknik eğitim büyük önem taşıyor. Biz de tüm adımlarımızı bunun farkında olarak ‘gelecek’ odaklı atmaya çalışıyoruz ” diye konuştu.

GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR…

Protokol kapsamında “öncelikli okul” olarak belirlenen Atatürk MTAL’de, BOSİAD tarafından şu çalışmalar gerçekleştirildi: Alanlarında uzman kişilerin okulda öğrencilerle buluştuğu “Meslek Erbapları ile Buluşma” etkinlikleri düzenlendi. Mesleki gelişime dönük okul için eğitim/seminer programları, yarışmalar, öğretmen eğitimleri, BOSİAD desteğiyle organize edilen teknik geziler ve fuar ziyaretleri yapıldı. BOSİAD üyesi işletmelerde staj imkânı gibi mesleki gelişim desteklerinin yanı sıra 5 öğrenciye burs desteği sağlandı. Sosyal ve kültürel faaliyetlere katkı sağlandı. BEBKA Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Endüstri 4.0 Laboratuvarı projesinin eş finansmanının yanı sıra, projeyle ilgili fiziki alanların inşası üstlenildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19