banner13

banner14

Metehan Demir’li online Rumeli Buluşması

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD), Rumeli Buluşmaları’na devam ediyor.

KENT SİAD'LARI 17.04.2020, 03:08 17.04.2020, 03:11
Metehan Demir’li online Rumeli Buluşması

Bu doğrultuda yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle dernek üyeleri Türkiye’nin önemli gazetecilerinden Metehan Demir ile video konferans üzerinden bir araya geldi.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, üyeler ev ve iş yerlerinden video konferansa katılarak Demir’i dinledi. Tüm dünyanın mücadele verdiği Covid-19 ya da diğer adı ile koronavirüs salgını hakkında açıklamalarda bulunan Demir, rakamların gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. Demir, Türkiye'deki tablonun gidişatına bakıldığında bazı ülkeler kadar dramatik bir sürece gidilmediğini kaydetti.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun canla başla çalıştığını dile getiren Demir, “Kontrol ve koordinasyonu elden bıraktığımızda bir anda kendimizi bir kabus içinde bulacağımızı unutmayalım. Böylesine büyük ve yaşanmamış bir salgın ile ilgili bir tecrübenin olmaması doğal olarak beraberinde aksaklık ve kusurları getiriyor. O açıdan herkes her kurum birbirine kulak vermeli” dedi.

MAYIS SONUNDA NORMALLEŞME GÖRÜLEBİLİR

ABD'de salgının nisan ayı sonuna dek pik yapmasının ardından da düzlüğe çıkmasının konuşulduğunu anlatan Demir, bu süreçte Türkiye’nin de kritik süreçleri geçirmiş olacağını söyledi. Demir, mayıs sonunda her şey yolunda giderse normalleşme işaretleri görülebileceğini belirterek, “Şu anda kendinizi virüse karşı koruyun, tıbbi uyarılara uyun, tıbben durum ciddi. Ama yenilebilecek bir süreç. Bu süreçte kendi kendine yeten, güçlü bir şekilde ayakta duran yerli, milli ama aynı zamanda da akıllı bir ülke olmak en önemlisi. Merak etmeyin; güzel günler uzak değil” diye konuştu.

YOĞUN KATILIM

Demir’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova da, kendisine teşekkürlerini iletti. Kumova, dernek olarak her koşulda başarılı çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “İçinde bulunduğumuz çağa ayak uydurarak üyelerimiz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çin’de ortaya çıkmasının ardından küresel bir tehdit haline gelen koronavirüsün etkileri nedeniyle Rumeli Buluşmamızı video konferans aracılığı ile gerçekleştirdik. Üyelerimiz ev ve iş yerlerinden yoğun bir katılım gösterdi. Ülkemizin yaşadığı Covid-19 salgınının dünya genelindeki durumunu, uluslararası dengeleri ve dünyada neler olduğunu değerlendirdik” dedi.

Bu süreçten en kısa zamanda çıkmayı umut ettiklerini dile getiren Kumova, şöyle devam etti. “İçinde bulunduğumuz dönemde hep birlikte sorumluluk almalı ve kurallara uymalıyız. Bu süreci bilinçle ve sabırla el ele vererek hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Ardından üretmeye ve katma değere odaklanmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
23°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19