banner13

banner14

MÜSİAD dijitalde bayramlaştı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Bursa Şubesi (MÜSİAD Bursa) kurban bayramında online ortamda bayramlaştı.

KENT SİAD'LARI 04.08.2020, 10:27 20.09.2020, 23:36
MÜSİAD dijitalde bayramlaştı

Dijital ortamda gerçekleşen bayram merasimine; geçmiş dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.

Online bayramlaşmanın açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Bu bayramı böyle bir atmosferde idrak ediyoruz. En azından Ramazan Bayramına göre daha iyi şartlardayız. İnşallah bundan sonraki bayramları daha normal şartlarda geçirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Umarım bu virüs daha fazla hasar vermeden sona erer. Ülke olarak pandemi mücadelesini iyi götürdük ve buraya kadar geldik. İkinci dalga endişesi var sonbaharla birlikte. İnşallah olmaz. Ama eğer olursa, iş adamları derneği olmamız hasebiyle Nisan-Mayıs’ta olduğu gibi topyekün evlere kapandığımız şeklinde değil de tedbirlere riayet ederek ekonomiyi mutlaka canlı tutmamız gerektiği gerçeğiyle hareket etmeliyiz” diye konuştu.

“SAĞLIK VE EKONOMİK OLARAK İYİ PERFORMANS SERGİLEDİK”

“Geçmiş dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Efkan Ala da, “Dünya genelinde 100 yılda bir gerçekleşen salgını iyi yönettiğimizi düşünüyorum ülke olarak. Dünya ile kıyasladığımızda sağlık ve ekonomik olarak iyi performans sergiledik çok şükür. Çünkü bilinmezliklerle boğuştuk. Koca koca ülkeler panikledi, maske üretemedi. Türkiye bu anlamda 150’ye yakın ülkeye maske verdi. Hep birlikte soğukkanlı ve örnek bir tutum sergiledik. Sonbaharda ikinci dalga gelmemesi adına dikkatli olmak lazım. Eskiye göre daha tecrübeliyiz bu avantajımız olacak. Bir yandan da ekonomiyi durduracak bir durumla karşılaşmamak da önemli. Tekrardan her birinizin ve tüm Müslüman Âleminin bayramını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜM ÜLKELERDEN POZİTİF AYRIŞTIK”

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de şunları söyledi: “COVID’in ilk etkileri geçse de maalesef hala tüm dünyada devam ediyor. Türkiye bu noktada çok güçlü bir direniş ortaya koydu ve dünyadan ayrıştığı nokta bu oldu. Türkiye sağlık altyapısıyla, soğukkanlı yönetimiyle, nitelikli ve yoğun bakım yatak kapasitesini artırmasıyla tüm dünya ülkelerinden pozitif ayrıştı.”

“EN AZINDAN BİR AN ÖNCEKİ BAYRAMA GÖRE DAHA İYİYİZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Rabbim hepimize telekonferansla değil de yüz yüze görüştüğümüz bayramlar nasip etsin. En azından bir an önceki bayrama göre daha iyiyiz. 2020 yılı tüm dünyada ve ülkemizde olumsuzlukların olduğu bir yıl oldu. Bunun yanı sıra olumlu şeyler de oldu. Koronavirüsle çok iyi mücadele ettik, Suriye ve Libya’da önemli gelişmeler oldu, Ayasofya açıldı ve yerli otomobilimiz TOGG’un fabrikasının da Gemlik’te temelleri atıldı. Bizler de Bursa özelinde önemli müjdeler verdik. Bir bir onları hayata geçirmeye başlayacağız. Amacımız Bursa’mıza bir taş üstüne taş koyabilir miyiz, bunun derdindeyiz. Rabbim hepimize kolaylık versin” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından MÜSİAD Bursa’nın önceki dönem başkanları da kısa birer selamlama konuşması yaparak bayram tebriklerini ilettiler.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
20°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19