banner13

banner14

NİLTİMDER kuruldu

Başta sanayi bölgelerindeki fabrikalar olmak üzere kurum ve kuruluşlara birçok alanda tedarik hizmeti sağlayan, 3 bine yakın firması ve yaklaşık 30 bin kişilik istihdamı ile büyük bir ekonomik potansiyeli barındıran Nilüfer Ticaret Merkezi’ndeki iş insanları NİLTİMDER çatısı altında buluştu.

KENT SİAD'LARI 23.09.2023, 11:19 23.09.2023, 08:26
NİLTİMDER kuruldu

Nilüfer Ticaret Merkezi İş İnsanları Derneği (NİLTİMDER), kuruluş sürecinin ardından ilk Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Kurucu Başkanlığını Olgun Karabiber’in (Limadem Elektrik) yaptığı, Orkun Estik (Epot Mühendislik) ile Gencer Küçükoğlu’nun (Bursa Makina) Başkan Yardımcılığı, Serdar Bali’nin (Remes Hırdavat) Saymanlık, Özhan Ayaz’ın (Üstünay Elektrik) da Genel Sekreterlik görevini üstlendiği NİLTİMDER Yönetim Kurulunda, Yalçın Yaman (Avukat), Okan Cural (İdeal Motor Enerji Sistemleri), Ertuğrul Çelik (Befaş Mekatronik), Ersoy Filiz (Felko Elektromarket) ve Baki Canbaz (Innovatray Metal Elektrik) da üye olarak görev yapacak.

Toplantıda konuşan NİLTİMDER Kurucu Başkanı Olgun Karabiber, Nilüfer Ticaret Merkezi’nde 3 binden fazla işyeri bulunduğunu, bu işyerlerinde yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Başkan Karabiber, “Bölgemizdeki firmalar ağırlıklı olarak elektrik-elektronik, makine, metal, otomasyon, otomotiv yan sanayi, yedek parça, hırdavat, inşaat, kimya, kauçuk, ve bilişim gibi sektörlerde faaliyet göstermektedir. Bölgemizde üretim ve ticaret yapan firmaların faaliyetleri ile yılda ortalama 100 milyar TL'nin üzerinde bir ekonomik hacim oluşturduğu tahmin ediliyor. NİLTİM, Bursa ekonomisinin arkasındaki önemli güçlerden biridir, Bursa ekonomisi NİLTİM ile büyüyor ve gelişiyor” dedi.

Önümüzdeki günlerde protokol ziyaretleri ile birlikte üyelerle sektörel toplantılar yapacaklarını kaydeden NİLTİMDER Başkanı Olgun Karabiber, derneğin hedeflerini, Nilüfer Ticaret Merkezi'nde birlik ve beraberlik içinde çalışarak, hem üyelere, hem de Bursa ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacak çalışmalar yapmak olarak açıkladı.

NİLTİMDER’in dernek üyelerine, Nilüfer Ticaret Merkezi'nde faaliyet gösteren firmalara ve Bursa’ya hayırlı olmasını dileyen Olgun Karabiber, “Derneğimizin kuruluşu, Bursa'nın ekonomik canlılığını daha da artırma potansiyeli taşıyan önemli bir gelişme olarak değerlendirilmelidir. Derneğimiz, üyelerimiz başta olmak üzere iş dünyası için işbirliği ve gelişim fırsatları sunarken, bölgedeki ekonomik büyümeye de katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra gündemdeki konular ele alınarak müzakere edildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19