banner13

banner14

İMSİAD, MÜTEAHHİTLİK SINIFLAMASI YASASIYLA İLGİLİ İSTİŞAREDE

ANDIÇ: MÜTEAHHİTLERİN SINIFLANDIRILMASI YÖNETMELİĞİ SEKTÖRÜ DİSİPLİNE EDECEK

KENT SİAD'LARI 20.08.2019, 15:01 22.08.2019, 15:02
İMSİAD, MÜTEAHHİTLİK SINIFLAMASI YASASIYLA İLGİLİ İSTİŞAREDE

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç ile bir araya geldi.

İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen ziyarette, 2 Haziran’da yürürlüğe giren Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmeliğin uygulamaları ile ilgili istişarede bulunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmeliği, 2 Mart’ta Resmi Gazete'de yayımlandı ve Eylül ayında uygulamaya başlanacak. Yürürlüğe girmeden önce yönetmelikle ilgili sektörün paydaş kurumlarıyla istişarelerde bulunan İMSİAD bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç’ı makamında ziyaret etti.

“Yönetmeliğe eklenmesi gereken maddeler var”

Marsbahis 0cm 10pt; color: rgb(34, 34, 34); text-align: justify; line-height: 16.8667px; font-size: 11pt; font-family: Calibri, sans-serif;">İMSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı ziyaretle ilgili açıklama yapan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, şunları söyledi:

“Öncelikle Yönetmeliğin ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Uzun bir zamandır beklediğimiz ve sektörü disipline edecek olan bu yönetmelikle birlikte firmalar projelerine, Bakanlığın verdiği sınıflamaya göre başlayabilecekler. Teknik birçok detayın da yer aldığı bu yönetmeliği, üyelerimize en doğru bir şekilde anlatmaya gayret gösteriyoruz. Bu süreçte, üyelerimizden de aldığımız geri dönüşler neticesinde komisyondaki arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yaparak, yönetmeliğe bazı maddelerin eklenmesinin ve bazı maddelerin de netliğe kavuşturulmasının daha iyi olacağı kanısına vardık. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüzle bir araya gelip yönetmeliği derinlemesine incelemek istedik. Müteahhit arkadaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bu çerçevede hızla önerilerimizi yazılı olarak sunacağız”

 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19