banner13

banner14

Mobilyanın anavatanına mobilya satıyoruz

Son 10 yılda şaha kalkan Bursa mobilya sektörü İtalya’ya ihracat yapıyor

KENT SİAD'LARI 02.07.2012, 17:12 02.07.2012, 16:14
Mobilyanın anavatanına mobilya satıyoruz
Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Başkanı Mustafa Yedikardeş, Bursa mobilya sektörünün son 10 yılda adeta şaha kalktığını ifade ederek, “2002 yılında 27 milyon liralık ihracat yapan sektör 2012’de 240 milyon lirayı hedefliyor. Bursa markası dünyada aranan marka oldu” dedi.
 
Türk mobilya sektörü dünyada hızla yayılıyor. Devletin teşvikleri ile yurt dışına açılan sektör temsilcileri ‘made in Turkey’ damgalı mobilyaları dünyaya satıyor.
 
Türkiye’de mobilya sektörünün 10 yılda devrim yaşadığını söyleyen Yedikardeş, yeni teşviklerle birlikte ivmenin daha da artmasını beklediklerini söyledi. Bursa’da 2012 yılı Ocak-Mayıs ayı ihracatının 99 milyon 760 bin dolar olduğuna dikkat çeken MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, “Her geçen yıl ihracatımız artıyor. İç piyasadaki satışlarımızın da yeni teşviklerle birlikte bu yıl artışa geçmesini bekliyoruz. Mobilya sektörüne birebir teşvik gelmese de inşaat sektörüne gelen teşvikler ile hem ev hem de ofis mobilyası anlamında satışlarımız artıyor” diye konuştu.
 
Sanayi Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Türkiye’nin dünya mobilya üretiminde yaklaşık yüzde 2,7'lik paya sahip olduğuna dikkat çeken Yedikardeş, “Türk mobilya sektörü dünya ihracatında yüzde 1 pay alıyor. Şimdi bu rakam yüzde 2'lere çıktı. Bursa üretim anlamında Türkiye sıralamasında 5'inci sırada kalırken, ihracat anlamında Türkiye üçüncü.İhracattaki sıralaması da teknoloji ve kurumsallaşma anlamında Bursa'nın ne kadar önde olduğunu gösteriyor. 2012 yılı yıl sonu ihracatı beklentimiz 240 milyon dolar. Bu hedefi yakalamayı hatta daha da üstüne çıkmayı istiyoruz” diye konuştu.
 
BURSA MOBİLYASI İHRACATI 9 KAT ARTTI
 
Son 10 yıl içinde ihracatta önemli artışlar yaşandığını vurgulayan Yedikardeş, şöyle devam etti:
 
“2002 yılında Bursa'nın mobilya ihracatı 27. 7 milyon dolar olurken 2011 yılı 189.5 milyon dolar oldu. HedEflerimizi her gün daha da büyütüyoruz. Çünkü gördüğümüz izlenimler hedeflerimizi yükseltmemize neden oluyor. 2023 yılındaki beklentimiz ise 1.300 milyar dolar civarında ihracat yapmak. Tükiye Mobilya sektöründe hem üretim hem de ihracat anlamında üst sıralara çıkabilmek” dedi.
 
“İTALYA’YA MOBİLYA SATTIK. HERKESE SATARIZ”
 
Sektör temsilcilerinin ana hedefinin Türk markasını dünyaya tanıtmak olduğuna işaret eden Yedikardeş, “Türk mobilyasını kalitesini biz biliyoruz. Bunu da dünyaya anlatıyoruz. Tasarımlarımızla öne çıkmak istiyoruz. Dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. ‘Made in Turkey her yere yayılacak. Avrupa pazarında özellikle İtalya’ya da mobilya satıyoruz. Mobilyanın anavatanı İtalya. Buraya mobilya satmak çok önemli. Artık Türk mobilyası tasarımlarıyla öne çıkacak” ifadelerini kullandı. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19