banner13

banner14

NOSAB’DA TOLGA YÜCEL KONFERANSI

Tolga Yücel 'Dijital Gelecekte Hayatta Kalmanın Yolları'nı anlattı

KENT SİAD'LARI 19.06.2019, 14:49 19.06.2019, 14:51
NOSAB’DA TOLGA YÜCEL KONFERANSI

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ile Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (NİLSİAD) birlikte düzenledikleri seminerlerin son konuğu iletişimci, yazar Tolga Yücel oldu.

NOSAB İdari Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez ile çok sayıda bölge sanayicisi katıldı.

Seminerde kısa bir selamlama konuşması yapan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, Tolga Yücel’in Bursa için önemli bir değer olduğunu ve kendilerini kırmayarak seminere katıldıkları için mutluluk duyduklarını söyledi.

“Konvansiyonel hayattan dijital hayata taşınıyoruz”

‘Dijital Gelecekte Hayatta Kalmanın Yolları’ konulu sunumuyla NOSAB’lı sanayicilerle bir araya gelen iletişimci, yazar Tolga Yücel, “Tarihe bakarsanız, insanlığın her dönüşümde büyük bedeller ödediğini görürsünüz. Avcı-toplayıcı toplumdan tarıma geçildiğinde, sonrasında sanayi devriminde ve ardından küreselleşmede. Şimdi de önümüzde dijitalleşme var. Konvansiyonel hayattan, dijital hayata taşınıyoruz. Bilgilerimizi, fotoğraflarımızı, kısaca yaşamımızı kendi rızamızla dijital hayata taşıyoruz” dedi.

Dünyada küresel bir öfke olduğunu söyleyen Yücel, bu öfkenin korkudan kaynaklandığını belirtti. Yücel, “Hayatta tercihler yapıyoruz ve bu tercihlerin bize mutluluk getirmesini istiyoruz. Ama mutlu muyuz, yoksa bu tercihleri sosyal medyada beğenilmek için mi yapıyoruz? Bu durum insanları başarısız olma, beğenilmeme, anlaşılmama, yetememe korkularına sürüklüyor. Hayatımız inanılmaz derecede hızlandı. Gelecekte daha da hızlanacak. Yani teknoloji insanları daha hızlı yaşayan bir tüketim toplumu haline getirdi ve bu da insanların yalnızlaşmasına neden oldu” diye konuştu.

4 yeni çatışma noktası

Yakın gelecekte dört yeni çatışma noktası olacağına dikkat çeken Yücel, “Yetenekli insanların sıradanlara ihtiyaç duymayacağı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Teknoloji konusunda liberal olanlar ile bu konuya daha muhafazakar yaklaşanlar arasında da bir çatışma söz konusu. Büyük şirketler artık dünyanın hakimi olmak, istedikleri gibi ticaret yapmak istiyorlar ancak devletlerin çıkarları burada devreye giriyor ve bu da bir çatışma doğuruyor. Diğer bir çatışma noktası ise refah elitleri ve diğerleri arasında” ifadelerini kullandı.

“Z Neslinin egemen olacağı bir geleceğe hazırlanmalıyız”

2000 yılından sona doğan Z Neslinin egemen olacağı bir geleceğe hazırlanmamız gerektiğini vurgulayan Yücel şöyle konuştu; “İş anlayışı, değerleri, ön yargıları limitleri farklı olan bir nesil geliyor. Bu nesil için küreselleşme ve farklılaşma önemli olacak. Bursalı sanayicilerin de bu konuda kendilerini hazırlamaları gerekiyor. Artık hız, açıklık, işbirliği ile yeni alternatifler üretmeliyiz. Asgari yenilikçilik ile hayatta kalabilirsiniz. Bunun için; ön yargılarınızdan kurtulmalı. Yeni nesilleri yetiştirirken, onların alacağı kararlarda daha etkin olmalı. Onların kullandığı teknolojileri anlayıp, kendi hayatlarınıza yenilikçiliği sokabilirsiniz.”

Statik bir geleceğin olmadığına dikkat çeken iletişimci, yazar Tolga Yücel, “Bu dinamik akışı iyi okuyabilmek, bilgilenmek lazım. Ama en önemlisi mutlu olmayı bilmemiz” lazım diyerek sözlerini noktaladı.

Öğrenciler Unutulmadı

Konferansın hemen ardından Tolga Yücel, kitabı “Son İnsan”ı imzaladı. Katılımcılar, ünlü yazarın kitabına yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte kitap satışından elde edilen gelir NİLSİAD öğrencilerine burs kaynağı olarak aktarıldı.  
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
hafif yağmur
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19