banner13

banner14

TÜMSİAD Başkanlar Kurulu Van'da toplandı

Van Şubesi'nin açılışı da gerçekleştirildi

KENT SİAD'LARI 10.10.2012, 10:27 10.10.2012, 09:36
TÜMSİAD Başkanlar Kurulu Van'da toplandı
TÜMSİAD VAN’DA TOPLANDI…
 
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanlar Kurulu toplantısı Van’da yapıldı. TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemal Balabanoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin de iştirak ettikleri 17. Başkanlar Kurulu toplantısında, TÜMSİAD Van Şubesi’nin açılışı da gerçekleştirildi.
 
Bu yıl Van’da düzenlenen Şube Başkanları toplantısının çok verimli geçtiğini söyleyen TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemal Balabanoğlu, “Her üç ayda bir periyodik olarak düzenlenen Şube Başkanları Toplantımızı Van`da yaptık. Genel Başkanımız Dr. Hasan Sert’in de katıldığı toplantımızda, TÜMSİAD’ın 2013 yılı hedefleri ile yapılacak olan faaliyetler ve 2013`de gerçekleşecek olan Genel Kurul hakkında değerlendirmelerde bulunuldu” dedi.
 
TÜMSİAD’ın yurt içindeki 53 şubesinin Başkanları ile yöneticilerinin katıldığı toplantı münasebetiyle, geçtiğimiz yıl yaşanan deprem sonrasındaki Van’ın son durumunu inceleme fırsatı da bulduklarını ifade eden Balabanoğlu, “Deprem sonrasındaki bazı sıkıntıların devam ettiğini gözlemledik. Bunların başında Van’a özel sektör tarafından yeni yatırımların yapılması geliyor. Yeni Teşvik Sisteminde 6. bölge durumunda olan Van’da yatırım yapmamak için hiç bir neden yok. Şükürler olsun ki güçlü bir devletimiz ve kararlı bir hükümetimiz var. Bölgede devletimizin eliyle yapılan yeni inşaatlar hızla yükseliyor.  Bizlerden sanayi ve ticaret konusunda yardım bekliyorlar. Van ve çevresi şu anda teşvikli yatırımlarda en çok desteklenen bölge konumunda. Orada bir proje yapmaya karar verdiğinizde yatırım tutarı kadar devletten destek alınabiliyor. Ayrıca istihdam ve vergi avantajları da sağlanıyor” diye konuştu.
 
Van’daki temasları sırasında 3-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve TÜMSİAD Van Şubenin organize ettiği 19. Van-Asya İpek Yolu Sanayi ve Ticaret Fuarı’nda da incelemelerde bulunduklarını sözlerine ekleyen Balabanoğlu, “Bölgede büyük bir ticari potansiyel bulunuyor. Van, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemiz için önemli bir merkez. Ticari anlamda Van ile bağlantılı olmak kaydıyla bütün bölge ile ticaret yapılabilir. Biz de TÜMSİAD olarak bu konuya hassasiyetle gösteriyoruz” dedi. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
22°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19