banner13

banner14

TÜMSİAD temaslarda hız kesmiyor

KHB Bursa Genel Sekreteri ile Devlet Hastanesi ziyaret edildi

KENT SİAD'LARI 19.11.2012, 16:47 19.11.2012, 15:54
TÜMSİAD temaslarda hız kesmiyor
TÜMSİAD HEYETİ, KHB BURSA GENEL SEKRETERİ VE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİNİ ZİYARET ETTİ
 
BURSA – Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Heyeti, Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Bursa Genel Sekreterliği’ne ve Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi’ ne hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Balabanoğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ ve Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Ayyıldız’ı makamlarında ziyaret etti.
Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ve Türkiye’de 2 Kasım 2012 itibariyle faaliyetlerine resmen başlayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği uygulamasının Bursa’daki ismi olan Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Kamu Hastaneler Birliği ile sağlık alanındaki hantal yapının ortadan kaldırılacağını ifade etti.
Sağlık alanındaki bu yeni oluşumla birlikte, Türkiye’de 87 Genel Sekreterliğin oluşturulduğundan bahseden Baştuğ, bu yapılaşma sayesinde yaşanacak en önemli değişikliğin ise hastanelerde ve buna bağlı birliklerde çalışmakta olan yöneticilerin sözleşmeli hale gelmesi olacağını söyledi.
Bursa’nın 87 birlik arasında ayrı bir yere sahip olduğunun altını çizen Baştuğ, “Sağlık alanında sahada ve yerinde çözüm üretmek adına hayata geçirilen yeni sistem tamamen vatandaş odaklıdır. Bu oluşumla birlikte Türkiye’de 87 birlik oluşturuldu. Tabi İstanbul’da 5 bölge var. Ankara ve İzmir’de 2 bölge var. İki ayrı sekreterlik var. Bursa’da tek sekreterlik oluşturuldu. 87 birliğin içinde en büyük birlik Bursa oldu. Bursa Türkiye’nin en önemli kentlerinden olduğu için sağlık alanında da gereken önem veriliyor ve verilmeye devam edecek. Yeni süreçte önce Bursa’nın mevcut durumunu ortaya koyup hızla gereken eksikliklerin üzerine gideceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.


YERELDE ÇÖZÜM



KHB’lerin oluşturulmasındaki amaçtan bahseden Baştuğ şunları söyledi:
“Önceden hastaneler merkezden yönetiliyorlardı. Bu yeni dönemde sahadan yönetim öngörülerek birçok yetkiler yerele devredildi. Yetki olarak da birçok şeyi biz şuanda il bazında devralmış durumdayız. Bunun avantajı ise hantal yapıdan kurtulmak. Yani Ankara’ya bir yazının gitmesi gelmesi oradan bir kararın çıkması belki birkaç ay alacakken biz burada hemen belki de saatler içinde bir karar alıp onu uygulamaya geçirecek konumdayız. Tabi yine büyük yatırımlarda yine Ankara’nın desteğini onayını almamız şart. Zaten yapılanmada bunu öngörüyor. Diğer kendi halimizde daha pratik bir sahada çözüm üretme adına bize bunu yaptılar. Bizde bununla ilgili saha tanımalarına başladık. Günümüzün çoğunu sahada geçiyoruz. Sahadayız derken de mevcut hastanelerimizi tanıyoruz. Bölgemizi tanıyoruz.”


ORTAK HAREKET ETMELİYİZ



Bursalı işadamlarının sağlık sektörüne sağladığı faydanın diğer illere göre çok ileri düzeyde olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Yavuz Baştuğ, “Burada beni sevindiren şeylerden birisi de Bursalı işadamları, sağlık işine, özellikle de kamu alanında bu işe gönül vermişler. Çok fazla hayırsever işadamımız var. Bunu diğer illerde yakalamak zor. Yani bu tarz işadamlarına bizim çok ihtiyacımız var. Böylece sizlerden de bu tür yardımları görmek bizleri sevindiriyor. Çünkü Bursa’ya Bursalılara daha iyi hizmeti birlikte üretebilmek açısından” dedi.
Yeni görevinde Baştuğ’a başarılar dileyen TÜMSİAD Bursa Şube Başkanı Cemal Balabanoğlu ise her alanda olduğu gibi iş hayatında da başarılı olabilmeyi sağlıklı yaşama ve sağlığa bağladı.
Geçmişte sağlık alanında yaşanan sıkıntılara da değinen Balabanoğlu, “Bursa’daki sağlık hizmetindeki aksaklıklar sizlerin gelişiyle ortadan kalkar diye temenni ediyoruz. Yeni hastanelerimizin temelleri atılıyor ama yıllardır yapılmayan hastaneler de var. Yeni bir düzenlenmeyle bunlar yapılıyor. Biz bu durumun sıkıntılarını Bursa’da işadamları ve Bursalılar olarak yaşadık, çektik. Çok basit şeyler için en yakınlarımızın tedavisi yarım kaldı. Bu acıları çektiğimizden dolayı bir daha bu yaşananları yaşamamak adına önce sağlık olmazsa olmaz. Eğitimde bunun gibidir. Bu yüzden de sağlık bakanlığının almış olduğu bu kararı biz de canı gönülden destekliyoruz. İnşallah hayırlı olur. Ülkesini seven bireylerin bu görevlere getirilmesi ise ayrı bir sevinç kaynağıdır” ifadelerini kullandı.


YENİ BAŞHEKİM HEDEFLERİNDEN BAHSETTİ 


KHB Bursa Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ’un ardından TÜMSİAD Bursa Şubesi heyeti, Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Ayyıldız’ı da makamında ziyaret etti.
TÜMSİAD heyeti ziyaretinde konuşan Dr. Ayyıldız, yakın zamanda hayata geçirmeyi planladığı uygulamadan bahsetti.
Ayyıldız, birkaç ay içerisinde hayata geçirmek istediği uygulamayı şu şekilde açıkladı:
“Hijyen konusunda birkaç ay içerisinde bir takım yeniliklere gideceğiz. Bu yeniliklerin başında ise çarşaf ve kılıfları hastalarımızın gözü önünde poşetlerinden çıkartıp, yataklarına sermeyi hedefliyoruz. Zaten çarşaflarımız ve kılıflarımız her gün değişiyor ve temizleniyor. Bu uygulamayı kısa süre içinde gerçekleştireceğiz ve hijyen konusuna verdiğimiz önemi göstermiş olmayı hedefliyoruz. Artık Devlet Hastanelerinin özel hastanelere örnek olması gerekiyor. Bundan önce hep özel hastaneler bizlere örnek gösterilmişti, artık bu algı değişmeli” 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
21°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19