banner13

banner14

TUSKON, dünyanın dörtbir yerinde

Yurtdışında 800 noktada bağlantısı var.

KENT SİAD'LARI 29.04.2012, 08:15 29.04.2012, 07:16
TUSKON, dünyanın dörtbir yerinde

 Mardin İş Damları Derneği (MARİAD) düzenlediği toplantıya katılan TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Coşkun, 800 yurt dışı heyeti bulunduğunu belirterek, "Yurt dışına çıkacak işadamlarını ağırlayacak 800 yerimiz var. Mardinli işadamları bu potansiyelden faydalanmalı." dedi. 

 
TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Coşkun, Erdoba Elagance otelinde Mardinli iş adamları ile kahvaltıda bir araya geldi. TUSKON’nun başarı hikâyesini anlatan Coşkun, "Başarıyı sağlamak için ilk önce hedef belirlenmesi gerekiyor. Nasıl bir yolda ilerlerken kazı çalışması var, diye geri dönmeyerek başka tali yollardan geçiliyorsa, hedefe ulaşmakta da başka yol arayışına gidilmesi gerekiyor." dedi,
 
TUSKON'un 800 yurt dışı heyeti bulunduğunu belirten Ahmet Coşkun, "Yurt dışına çıkacak işadamlarını ağırlayacak 800 yerimiz var. Mardinli işadamları bu potansiyelden faydalanmalı. Mardin, Ortadoğu’ya açılan bir sınır ticaret merkezidir. Geleceği parlaktır. Mardinli iş adamları olarak bunu çok iyi değerlendirmeniz gerekir. İnşallah TUSKON ile birlikte bunu başarırız." şeklinde konuştu. Düzenledikleri ticaret programlarına dünyanın dört bir yanında açılan Türk okullarının önemli katkısı bulunduğuna işaret eden Coşkun, şunları söyledi:
 
"İnsanımızın işlerini daha iyi yapar hale gelmesi, dünyaya açılmaları ve ufuklarını geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Allah’a şükür TUSKON dünyanın her yerinde var. Dünyanın birçok ülkesinde çok büyük ticari anlaşmalar, yatırımlar yapılıyor. En basit şekilde TUSKON Afrika ya ticareti başlayana kadar Afrika da sattığımızdan daha fazla mal alıyorduk. Afrika gibi bir coğrafyayı hepsini bir kabul ediyoruz. Türkiye bir satıyor, iki alıyordu. Çok şükür TUSKON bu işe el atması ile birlikte Afrika ile ticari hacmimiz ikiye katlandı."
 
Mardin İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Müfit Gözü de dernek olarak her türlü iş birliğe hazır olduklarını söyledi. Gözü, "MARİAD olarak 120 üyemiz vardır. Mardin yatırım açısından çok zengin potansiyele sahiptir. Organize sanayi bölgesi ve serbest bölge ile Irak ve Nusaybin üzerinden Ortadoğu’ya ihracatımız gerçekleştiriyoruz. Bizim amacımız yabancı yatırımcıları Mardin’e çekmektir." ifadelerini kullandı.
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19