banner13

banner14

Yeni TTK'da ağır cezalar var

Alfatlı : Değişmesi ve revize edilmesi gereken maddeler var.

KENT SİAD'LARI 13.05.2012, 22:29 13.05.2012, 21:32
Yeni TTK'da ağır cezalar var

 YMM Ekrem Alfatlı İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) üyelerine yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) hakkında bilgiler aktardı.

 
İnegöl Ticaret Ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Yeminli Mali Müşavir (YMM) Ekrem Alfatlı, 6102 sayılı yeni TTK hakkında detaylı bilgileri katılımcılar ile paylaştı.
 
Sanayici işadamlarının,  yöneticilerin ve yetkililerin katıldığı programa ilginin yoğun olduğu gözlendi.
 
1 Temmuz 2012 tarihinde uygulamaya girecek olan yeni TTK’nın işletmelere birçok avantajlar sağlayacağına değinen Alfatlı, “Yeni TTK işletmelerimiz için birçok avantajları beraberinde getirdiği gibi, birçok konuda da yeni ve ciddi sorumlulukları beraberinde getiriyor. Bu sebeple işletmelerimiz ve yöneticiler yeni TTK’nın avantajlarından istifade etmeliler ki dünya ve Türkiye’de rekabet edebiliyor konumuna gelebilsinler. Bunun için de kanunun ana hatları ile de olsa bilinmesinde fayda var” diye konuştu.
 
YENİ TTK’DAKİ AĞIR CEZALAR BAŞLI BAŞINA BİR SORUN
 
Yeni TTK’da değişmesi gereken maddelerin yanında revize edilmesi gereken maddelerin de bulunduğuna dikkat çeken Alfatlı, özellikle de cezaların ağırlığının başlı başına bir sorun oluşturduğuna vurgu yaptı.
 
Kanunun uygulanmasına çok az bir zaman kalmasına rağmen kanunun emrettiği birçok ikincil düzenlemenin de şu ana kadar yapılmadığının altını çizen Alfatlı, “Yine tekrar ediyoruz ki bu kanun TBMM’den çıktı ve yasalaştı. Şimdi yapılması gereken, bu kanunun işletmelerimiz için avantajlarını keşfedip, bunlardan istifade etmek” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19