banner13

banner14

Türkiye, modanın merkezi Fransa’da ilgi odağı oldu

UTİB, Paris’teki Premiere Vision ve Texworld fuarlarına dergi standı ile katıldı

SEKTÖRLER 20.09.2019, 10:08 20.09.2019, 10:10
Türkiye, modanın merkezi Fransa’da ilgi odağı oldu

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), 16-19 Eylül tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Premiere Vision Paris ve Texworld Paris fuarlarına dergi standı ile katılım gösterdi

 

Fransa’nın dünya modasında önemli bir merkez olduğunu ifade eden UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, deriden kumaşa, aksesuardan hazır giyim ve tasarım ürünlerine kadar birçok ürün ve ürün grubunu sergilendiği bu iki fuarda, gerek UTİB’in kendi yayını olan TFF Magazine’in gerekse de Türkiye’den fuara katılan firmaların oldukça ilgi gördüğünü söyledi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Türk tekstilinin dünya pazarındaki payını artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tekstil sektörü ihracatına ivme kazandırmak amacıyla dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen hemen hemen her fuara milli katılım organizasyonu düzenleyen Uludağ UTİB, 17-19 Eylül tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Premiere Vision Paris ve Texworld Paris fuarlarına dergi standı ile katılım gösterdi. Bu yıl 93’üncü kez düzenlenen Premiere Vision Fuarı’na 11’inci kez katılan UTİB,  yılda iki kez düzenlenen Texworld Paris Fuarı’na da 17’inci kez katıldı. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fuarlara dergi standı ile katılan UTİB,  Türk kumaş sektörünü dünyaya tanıtmak, imajını geliştirerek yurt dışında markalaşmasına öncülük etmek ve mevcut pazarlardaki payını arttırmak amacıyla hazırlanan kendi yayını TFF Magazine’i her iki fuarda da dağıttı. Türkiye’nin giyimlik kumaş sektörünü, firmalarını ve Türk tasarımcılarını tanıtan TFF Magazine, başta Fransız yatırımcılar olmak üzere dünyanın dört bir yanından fuara katılan sektörün önde gelen sektör temsilcileri ile buluşturuldu. Fuara ayrıca 200’ü Premiere Vision Paris’e, 104’ü de Texworld Paris’e olmak üzere toplam 304 Türk firması katılım gösterdi.

“Türkiye gelişmiş ülkelerle rekabet edebilme gücüne sahip”

Fransa’nın dünya modasında önemli bir merkez olduğunu ifade eden UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Deriden kumaşa, aksesuardan hazır giyim ve tasarım ürünlerine kadar birçok ürün ve ürün grubunu sergilendiği bu iki fuara UTİB olarak dergi standı ile katılım gösterdik.  Ancak 200’ü Premiere Vision Paris’e, 104’ü de Texworld Paris’e olmak üzere toplam 304 Türk firması fuara katılarak 2020-2021 sonbahar- kış koleksiyonlarını yabancı sektör temsilcilerinin beğenisine sundu. Fuarda hem UTİB’in kendi yayını olan TFF Magazine hem de Türkiye’den fuara katılan firmalar oldukça ilgi gördü. Artık Türkiye gelişmekte olan ülkeler grubundaki rakipleri ile değil de Ar-Ge, İnovasyon, tasarım ve yüksek teknolojiyle üretim yapan, yatırım bütçeleri çok yüksek olan gelişmiş ülkelerle de rekabet edebilme gücüne erişti” dedi.

Türkiye’nin 2023 İhracat Stratejisi kapsamında hedef ülkeler arasında Fransa’nın da yer aldığını belirten Engin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fransa, Türkiye için önemli bir Pazar potansiyeli oluşturuyor. Öyle ki, 2018 yılının sonu itibarıyla Türkiye’nin tekstil ihracat pazarları arasında 130 milyon dolar ihracat ile 22. sıradaki Fransa, yine yılın aynı döneminde dünya tekstil ithalatçı ülkeleri arasında da 4,3 milyar dolar ithalat ile 14. sırada yer alıyor. Fransa’ya en fazla ihracatı İtalya, Almanya ve Çin gerçekleştiriyor. Pazar payı yüzde 3 olan ülkemiz, Fransa’ya pamuk ipliği, pamuklu mensucat, sentetik ve suni devamsız liflerden iplikler ve diğer örme mensucatlar gibi ürün gruplarını ihraç ediyor. Paris’te gerçekleştirilen Première Vision ve Texworld fuarlarını, başta Fransa olmak üzere İspanya, Çin, Vietnam, İtalya ve ABD gibi pek çok ülkeden fuara katılan sektör temsilcilerinin dikkatinin çekilmesi ve Türk tekstilinin tanıtılması açısından da oldukça önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.”

  
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19