banner13

banner14

UTİB, gençlere geleceğini garanti altına alma fırsatı sunuyor

Tekstil Mühendisliği bölümünü seçen gençlere hem burs hem de iş imkânı

SEKTÖRLER 23.07.2019, 14:19 22.08.2019, 14:19
UTİB, gençlere geleceğini garanti altına alma fırsatı sunuyor

Türk tekstil sektörünün gelişimi ve geleceği için önemli projelere imza atan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) gençleri heyecanlandıracak önemli bir projeyi daha hayata geçirecek. Üretim, istihdam ve ihracatı ile ülke ekonomisinin lokomotif sektörü olan tekstil sektörüne nitelikli iş gücü kazandırmayı amaçlayan UTİB, 2019-2020 eğitim öğretim yılında Tekstil Mühendisliği bölümünü tercih edecek gençleri, okula başlamalarından mezuniyetlerine, hatta iş hayatına atılmalarına kadar ki tüm süreçlerde destekleyecek.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Tekstil Mühendisliği bölümünü gençler arasında cazip hale getirmek hedefiyle hayata geçirilecek projeyi tanıtmak amacıyla Bursa Uludağ Üniversite’sinin düzenlediği Tanıtım ve Tercih Günleri’nde öğrencilerle ve aileleriyle bir araya geldi. Ülke sanayisi ve ihracatında önemli bir rol üstlenen tekstil sektörünün öğrenciler için sunduğu fırsatlar hakkında bilgi veren Taşdelen Engin, Türkiye’de tekstil mühendisliği bölümünün gençler için gelecek vadeden meslekler arasında yer aldığını belirtti.

“Tekstil mühendisliği ile gençler geleceğini garanti altına alacak”

 

illegal bahis background-repeat: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">“Uludağ Üniversitesi’nde yer alan Tekstil Mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilerimizin geleceklerini garanti altına alacaklarını düşünüyorum. Özellikle alanında uzman hocalardan alınacak teorik ve uygulamalı eğitimin yanı sıra, burs imkânı ve tekstilin başkenti Bursa’da staj imkânı ile eğitimlerini zenginleştirebilecek uygulama alanlarının fazlalığını düşündüğümüzde bu proje ile alanında aranan mühendislerimizin yetişeceğini düşünüyorum” diye konuşan Pınar Taşdelen Engin, Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pervin Aniş’in de yer aldığı etkinlikte, Tekstil ve Deri Mühendisliği'ni tercih edecek öğrencilere burs imkanı sağlanacak projenin detayları hakkında tüm bilgileri paylaştı.

 

Asgari ücret kadar burs

Pınar Taşdelen Engin, UTİB tarafından İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası iş birliğiyle hayata geçirilecek projede, öğrencilerin bursa hak kazanabilmeleri için aranan kriterleri şu sözleri ile anlattı: “Öğrencilerimizin burs desteğinden faydalanabilmesi için bazı şartlarımız var. Öğrencimizin üniversiteye giriş başarı sıralamasının tekstil için ilk 80 bin içinde olmasını ve tercihleri arasında tekstil mühendisliğinin de ilk beş sırada yer almasını
istiyoruz. Ayrıca öğrencinin her yıl, 4 üzerinden 2,5 ortalamanın üzerinde
bir başarı oranına sahip olması da aradığımız kriterler arasında yer alıyor. Bu kriterlere uyan öğrencilerimizden ilk 20 binde olanlara asgari ücret oranında, 20 - 50 bin arasında olanlara asgari ücretin yüzde 70’i, 50 ile 80 bin arasında olanlara ise asgari ücretin yarısı oranında burs vereceğiz.
 Bunun yanı sıra öğrencilerimize uzun dönemli staj imkânları ve talep etmeleri durumunda birliğimiz üyesi firmalarda 5 yıl süreyle çalışma imkanı da sağlayacağız. Ülkemizde hemen hemen birçok sektörde mesleki eğitim görmüş nitelikli eleman açığı bulunduğunu göz önüne alırsak, bu projenin hem tekstil sektörü hem de

ülkemiz ekonomisi açısından çok değerli olduğu düşünüyorum.” 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19