banner13

banner14

İş kazaları bahar aylarında artıyor

İSGDEM Gn. Md. Toraman : Gereken önlemler alınmalı.

ŞİRKETLER 09.04.2012, 23:33 09.04.2012, 22:34
İş kazaları bahar aylarında artıyor
İş kazaları, baharın gelmesiyle birlikte artış göstermeye başladı.
Mart ayı İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin (İSGM) istatistiklerine göre Türkiye’de 59 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti.
Bahar aylarında iş kazalarının arttığına vurgu yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmanlık Eğitim Mühendislik Hizmetleri (İSGDEM) Genel Müdürü Mesut Toraman, kazaların önlenmesi için işyerlerinde gerekli önlemin alınması gerektiğini söyledi.
Mevsim değişikliklerinde çalışanların termal konforunun sağlanmasında yaşanan sıkıntılar ve yeterli önlem alınmaması iş kazalarında artışa neden oluyor.
İSGM Mart ayı istatistiklerine bakıldığında ölümler en çok inşaat, enerji ve maden sektöründe yaşanıyor. İSGDEM Genel Müdürü Mesut Toraman, Türkiye’de çalışanların ağırlıklı olarak en iyi bahis siteleri maden ile inşaat sektöründe istihdam edildiğini ve en çok iş kazasının da bu sektörlerde yaşandığını belirtti.
Toraman, maden ve inşaat Cratosslot sektöründe çalışanların bahar aylarında hem köylerde hem de iş yerlerinde çalışmalarının ve çalışma saatlerinin uzunluğunun sorunlara yol açtığını vurguladı. Toraman, yarı işçi sınıfına giren çalışanların vardiyalarına uykusuz, yorgun ve stresli gitmeleri aynı zamanda da çalışma saatlerinin uzunluğunun iş kazalarına davetiye çıkardığını kaydetti.
Sıcaklık farkları iş kazalarını arttırıyor
Mevsim değişikliği nedeniyle yaşanan sıcaklık farklarının ve iş yerlerinde güvenli bir ortamın sağlanamamasının iş kazalarına neden olduğunu belirten A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mesut Toraman, “İş yerlerinde güvenli ortamın oluşturulamaması kazalara yol açıyor. Beklenmedik bir anda yağmurun yağmasıyla oluşan açık işletmelerdeki kaygan zemin tehlike yaratıyor. İnşaat sektörüne bakıldığında yine yağmurun yağmasıyla inşaatlarda düşme, kayma, elektrik çarpmasıyla karşı karşıya kalındığı görülür. İşçilerin çalışma ortamları mevzuata uygun hale getirilmeli. İSGM Mart ayı istatistiklerine bakıldığında sadeceinşaatlarda27 kişinin hayatını kaybettiği görülür” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19