banner13

banner14

Tekno Tasarım'dan elektrikli araç

Üniversite kampüsünde deneme sürüşlerine başlanacak.

ŞİRKETLER 23.04.2012, 01:05 23.04.2012, 00:05
Tekno Tasarım'dan elektrikli araç

 ULUTEK’te faaliyet gösteren firmaların kendi aralarında bilgi paylaşımında bulunmaları amacıyla düzenlenen ‘Paylaşım Saati’ adlı etkinlikte konuşan Tekno Tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Mehmet Demirci , “Geliştirdiğimiz elektrikli aracı, önümüzdeki günlerde Metro’nun Üniversite istasyonu ile ULUTEK arasında deneme sürüşüne başlatacağız” dedi.

 
ULUTEK’te faaliyet gösteren firmalarda çalışanların katıldığı toplantıda konuşan Mehmet Demirci, Tekno Tasarım’ın 1997 yılında, mühendislikte çözüm ortaklığı yaklaşımıyla kurulduğunu söyledi. Demirci, “ULUTEK bünyesinde kullanılan bilgi çok önemli ve bilgiye ulaşmanın kolay olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bilgiyi faydaya dönüştürmek gerekiyor. Düşünce, görüş, bilgi faydaya dönüştükçe değer kazanır. Bunun için bilginin şekil alması gerekir. Bu da ancak tasarımların teknolojiyle hayat bulması ile mümkün olabilmektedir” şeklinde konuştu.
 
“AR-GE ÇOK ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİP”
 
Ar-Ge’nin önemine dikkat çeken Demirci, “Tekno Tasarım olarak Ar-Ge çalışmaları konusunda çok önemli bilgi birikimine sahibiz ve bilgimizi ULUTEK’te faaliyette olan firmalarımızla paylaşabiliriz” dedi.
 
1997’den günümüze kadar gerçekleştirdikleri projelerini de anlatan Demirci;
Elektrikli araç, uçak kuyruk bakımı için tekno platform, çok amaçlı treyler, mini ve mikro hidroelektrik santral tasarımı üretimi ve kurulumu, hidrojen yakıtlı hibrit otobüs projesi ve sıfır emisyonlu hidrojenli bot projelerini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19