banner13

banner14

İŞKUR’dan MÜSİAD’a online bilgilendirme

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen online bilgilendirme toplantısına katılan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilgiler verdi.

ÜLKE SİAD'LARI 14.04.2020, 04:06 14.04.2020, 04:09
İŞKUR’dan MÜSİAD’a online bilgilendirme

Online şekilde yapılan toplantıya MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay’ın dernek merkezinden; işadamları ile İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen de uzaktan bağlantı ile iştirak etti.

Toplantıda konuşan İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanma koşullarıyla ilgili bilgiler verdi.

KÇÖ’NE BAŞVURU KOŞULLARI

İl Müdürü Türkmen, ödenekten, kısa çalışma başlama tarihinden önceki 60 gün hizmet akdine tabi olanlardan son 3 yılda 450 gün süreyle prim ödemiş olanların yararlanabileceğini söyledi.

Başvurulara hızla yanıt verildiğini belirten İl Müdürü Türkmen, “İşverenlerimiz web adresimizden bulunan formu doldurarak müracaat etmeli. Sonrasında başvuruları, illerden sorumlu olan Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlıkları’na elektronik ortamda iletiyoruz. İş müfettişleri inceleyip bize geri dönüş yapıyorlar. 4 gün gibi bir sürede dönüşler yapılıyor. Bize intikal ettiğinde rapor olumlu ise işverenlere, ‘bir süre birlikte çalışacağız, çalışma prensiplerimiz şunlardır, şu hususlara dikkat etmeniz gerekiyor’ diyoruz. Personelimiz kurumların insan kaynakları ile çalışıyorlar. Süreci bu şekilde yürütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Yaptığı açıklamaların ardından İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, sorulara da yanıt verdi. Türkmen’in açıklamaları ile sorulara verdiği yanıtların ardından konuşan ve zor bir süreçten geçildiğine işaret eden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ise Türkmen’e bilgilendirmeleri için teşekkür etti. Alpay, “Bu zor süreci hep birlikte en az hasarla atlatacağız inşallah. Bunda da devletimizin tüm sektörleri kapsayan destek paketleri oldukça önem arz ediyor dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
24°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19