banner13

banner14

MİNİA BALKANTÜRK PARKI’nda tarihi yeniden yaşıyorlar…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) tarafından, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Nilüfer Belediyesi'nin destekleriyle Bursa'ya kazandırılan ve geçen sene açılışı yapılan MİNİA BALKANTÜRK PARKI’na öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

ÜLKE SİAD'LARI 08.06.2022, 12:48
MİNİA BALKANTÜRK PARKI’nda tarihi yeniden yaşıyorlar…

Öğrenciler tarih dersleri kapsamında, Balkan ve Rumeli topraklarındaki ata yadigarı Türk ve Osmanlı eserlerinin minyatürlerinin yer aldığı MİNİA BALKANTÜRK PARKI’nı geziyorlar.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir ile Başkanvekili İskender İskenderoğlu’nun ev sahipliğinde ve tarih öğretmenleri eşliğinde MİNİA BALKANTÜRK PARKI’nı gezen Özel Çakır Okulları öğrencileri minyatürleri incelerken dönemin tarihi hakkında bilgi alıyorlar.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, MİNİA BALKANTÜRK PARKI’na gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken, “Balkanların farklı ülkelerinden Türk ve Osmanlı mirası eserlerin minyatürlerinin yer aldığı MİNİA BALKANTÜRK PARKI’nı yapmamızdaki amacımız öğrencilerimize ve yeni kuşaklara Balkan ve Rumeli’yi, oralardaki ata yadigarı eserleri tanıtmak ve Bursamız’da yaşatmaktı. Bunu gerçekleştiriyor olmaktan, bilhassa gelecek kuşaklara topluca tanıtabiliyor olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Parkı gezen öğrenciler, mimari eserlerin minyatürlerini görmekten duydukları memnuniyeti belirtilerken, tarih öğretmenleri de derslerinde işledikleri konuları, Balkanlar ve Rumeli’deki yüzyıllar öncesinden kalan kültür mirası eserleri maketler eşliğinde öğrencilerine anlatmanın bir anlamda tarihi yaşamak anlamına geldiğini söylediler.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
hafif yağmur
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19