banner13

banner14

Medeniyetimiz vakıf medeniyetidir

MÜSİAD Bursa Şubesi’nden Vakıflar Bölge Müdürü’ne ziyaret.

ÜLKE SİAD'LARI 10.05.2012, 22:46 10.05.2012, 21:47
Medeniyetimiz vakıf medeniyetidir

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi yönetim kurulu üyeleri Bu yıl 7-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” münasebetiyle Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı’yı makamında ziyaret etti.

 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Bursa Bilecik Sakarya ve Yalova bölgesindeki 800 vakıf eserinin kirada olduğunu ve bunların da yıllık 8,5 milyon TL’lik bir gelir sağladığını ifade etti.
 
“Vakıf kültürünü, tüm dünyaya yayan bir toplumuz” diyen Çepni, “Dünyaya vakıf hizmeti götüren bir medeniyetin torunlarıyız. Özellikle vakıf kültürünün sergilendiği en güzel şehirlerden olan Bursa’da, ecdat eserlerinin yeniden günyüzüne çıkarılması bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.
 
Bir dönemler vakıf eserlerinin talan edildiğine dikkat çeken Çepni: “Geçmişte amaçları dışında kullanılan ve talan edilen bu ata yadigârı eserlerin günümüzde yeniden işlevsel hale getirilmesi bizleri mutlu ediyor. Aynı zamanda bir şekilde şahısların kullanımına sunulan bu vakıf eserlerinin tekrar vakıf malı olarak tahsis edilmesi de ayrı bir mutluluk durumudur. Bu tahsisleri gerçekleştirerek, ecdadın eserlerine hıyanet etmemiş oluyoruz” dedi.
 
Bölge Müdürlüğü olarak Bursa başta olmak üzere Sakarya, Bilecik ve Yalova’ya hizmet verdiklerini söyleyen Sarı, bu bölgedeki 800 vakıf eserinin kirada olduğunu ve bu eserlerden yıllık 8,5 milyon TL’lik gelir elde edildiğini belirtti.
 
MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni ve beraberindeki heyeti ağırlayan Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Sarı, 2003 yılından bu yana Bursa ilindeki mevcut vakıf eserlerinde 50 milyon TL değerinde onarım gerçekleştirdiklerini söyledi. Mürsel Sarı, vakıf kültürünün yaşaması için bu eserlerin aslına uygun biçimde restore edilmesi ve kullanılması gerektiğini de kaydetti.
 
MÜSİAD Bursa şubesi olarak yaptıkları projelerle ses getirdiklerini söyleyen Çepni, bir sanayici ve işadamı derneği olarak sosyal projelere de katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.
 
Ziyaretin sonunda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, Vakıfla Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı’ya teşekkür şilti takdim etti.
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
20°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19