banner13

banner14

MÜSİAD geleceğe yatırım yapıyor

MÜSİAD Gençlik Kurulu yeni üyelerle güçlendi.

ÜLKE SİAD'LARI 17.06.2012, 12:53 17.06.2012, 11:53
MÜSİAD geleceğe yatırım yapıyor
Küçük hayallerden geleceğin işadamlarını, girişimcilerini, entellektüellerini yetiştiren bir kurum halini alan MÜSİAD Gençlik Kurulu büyümesini sürdürüyor. MÜSİAD Gençlik Kurulu Bursa Şubesi’ne 15 yeni üye katıldı.
 
Bursa sanayisi ve ekonomisine yön veren ve gerçekleştirdiği örnek projelerle kent yararına yönelik önemli çalışmalara imza atan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD), bünyesinde yer alan MÜSİAD Gençlik Kurulu, yeni üyeleriyle büyümeye devam ediyor.
 
Genç MÜSİAD ailesine yeni katılan üyelerin tanıtılarak, son dönem faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunulduğu ve hedeflenen projelerle ilgili bilgilerin verildiği toplantı, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Abdülsamet Temel ve Genç MÜSİAD Bursa Şubesi üyelerinin katılımıyla Tavacı Recep Usta’da gerçekleştirildi.
 
MÜSİAD, geçmişteki ahilik geleneğinin günümüze yansımasıdır
 
Yeni üyelere rozet takma töreninde konuşan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, MÜSİAD’ın yalnızca işadamlarının bir araya geldiği bir çatı kuruluşu olmanın ötesinde anlamlar taşıdığını söyledi. Bugün 22 yaşında olan MÜSİAD’ın Türkiye’nin yüz akı bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Çepni, “MÜSİAD, geçmişteki ahilik geleneğinin günümüze yansımasıdır. Türkiye şuan dünyanın umudu ve bu umutlar içinde sizler birer filizsiniz. Yeşerecek, yetişecek ve bu umutları geleceğe dönüştüreceksiniz. Geleceğin Türkiye’sinde etkin roller alacaksınız” dedi.
 
Sıkıntılı atmosferlerde ve krizlerde nasıl bir duruş ve hareket sergilemeleri gerektiği konusunda genç üyelere her zaman desteğe hazır olduklarını vurgulayan Çepni, “Bizden sonra yerimizi dolduracak kadrolar sizler olacaksınız” ifadesini kullandı.
 
Törene katılan MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Abdülsamet Temel de, bugün 32 şubesi ve 2200’ün üzerindeki üyesiyle Gençlik Kurulu’nun Türkiye’yi yurtdışında en iyi şekilde temsil eden platformlardan biri olduğunu söyledi. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde gençlerin şuan ki kadar muhatap alınmadığına işaret eden Temel, “Sesimiz ve görüşlerimiz hiç olmadığı kadar dinlenir ve önemsenir oldu. Küçük hayallerden geleceğin işadamlarını, girişimcilerini, entelektüellerini yetiştiren bir kurum halini aldık. Hedeflerimizi uluslararası arenaya kaydırdık ve bilinir, marka bir gençlik kurulu olma hedefiyle hareket ediyoruz” dedi.
 
Gençlik Kurulu üyelerinin yüzde 65’ini MÜSİAD üyesi ailelerin çocukları ve girişimcilerden, yüzde 20’sini profesyonel çalışanlar ve yüzde 15’ini de öğrencilerin oluşturduğu bilgisini veren Temel, son 2 yılda 10’dan fazla yurtdışı ziyareti yaptıklarını hatırlattı.
 
Mobil Girişimcilik Merkezi kuruluyor
 
Türkiye’nin 2023 vizyonunun konduğunu ve bundan sonraki hedeflerin 2050 vizyonunu planlamak olduğunu aktaran Temel, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Meksika’da yüzde 17, Amerika’da yüzde 14 ve dünyanın pek çok ülkesinde bu seviyelerde olan girişimcilik oranları maalesef Türkiye’de yüzde 3.5 civarında. Özellikle Anadolu’da girişimciliği yükseltmek için bir TIR’la Mobil Girişimcilik Merkezi kuruyoruz. Bu TIR tüm Türkiye’yi dolaşacak ve işsizliğin yoğun olduğu şehirlerde, bölgelerde gençleri bilgilendirecek, yönlendirecek ve yeni girişimcilerin yetişmesine ön ayak olacak.”
 
“Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden Bursa’da, iş dünyasının genç temsilcileri olarak yaşadığımız şehre değer katacak çalışmaların içinde yer almaya devam edeceğiz” diye konuşan MÜSİAD Gençlik Kurulu Bursa Şube Başkanı Fatih Ilgın da oluşturdukları sinerjinin gün geçtikçe büyüyen bir yapıya dönüştüğünü söyledi. Ilgın, gençlerin girişimcilik, sanayi ve profesyonel yöneticilik konularında yetiştirilmesi için çalışmalar yürüttükleri bilgisini verdi. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
22°
hafif yağmur
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19