banner13

banner14

Türkiye, Avrupa'da İSG Yasası olmayan tek ülke

Toraman : İşverenler, yeni yasa bize külfet getiriyor diye bakmamalı.

ÜLKE SİAD'LARI 27.05.2012, 10:39 27.05.2012, 09:40
Türkiye, Avrupa'da İSG Yasası olmayan tek ülke
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen İSG Bilgilendirme Toplantısında konuşan Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (BİGDER) Başkanı ve İSGDEM Genel Müdürü Mesut Toraman, Avrupa bölgesinde bulunan ülkeler içerisinde iş sağlığı ve güvenliği yasası bulunmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.
 
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen İSG Bilgilendirme Toplantısında konuşan BİGDER Başkanı ve İSGDEM Genel Müdürü Toraman, Türkiye’nin, Avrupa’nın tek İSG yasası olmayan ülkesi olduğunu hatırlattı.
 
TÜMSİAD Bursa Şubesi üyelerini, yeni İSG mevzuatı konusunda bilgilendiren Toraman, TBMM’de yasalaşmayı bekleyen yeni mevzuat hakkında bilgilendirdi.
 
Kaçak İddaa 11pt; ">İLLA Kİ ÖLÜMLÜ İŞ KAZASI OLMALI MI?
 
Yeni yasaya külfet gibi bakılmaması gerektiğini belirten BİGDER Başkanı ve İSGDEM Genel Müdürü Toraman, “İşverenler, yeni yasa bize külfet getiriyor diye bakmamalıdır. Bu yasanın biran önce yürürlüğe girmesi gerekiyor.  Bu yasayla hayata geçecek birçok önemli değişiklik var, bunları unutmayalım. Ölümlü kaza olmadan iş güvenliği akıllarına gelmiyor. 2010 yılında 36 milyar iş kazası kaybı var. Biz bu kazaları önlersek kazancımız artacak, bu bir külfet değildir ” dedi.
 
Gecenin ev sahibi olan TÜMSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Balabanoğlu ise yaptığı teşekkür konuşmasında, keşke dememek için tedbirlerin önceden alınması gerektiğinin altını çizdi. Balabanoğlu, “İş güvenliği için, devlet, işçi, işveren birlikte hareket etmeli, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerde destek olmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği kültürü genç yaşlarda çocuklarımıza kazandırılmalıdır” dedi.
  
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19