banner13

banner14

TUSKON : Krizin reçetesi KOBİ'ler

Rus üniversite öğrencilerine Türk ekonomisi anlatıldı.

ÜLKE SİAD'LARI 22.04.2012, 21:52 22.04.2012, 20:53
TUSKON : Krizin reçetesi KOBİ'ler

 TUSKON’un 2005’de kurulmasından bu yana Türk müteşebbislerin yatırım ve ortaklıklar yoluyla yurt dışına açılmaları için projeler üreten ve kısa zamanda çok geniş bir ağa ulaştığını ifade eden Tırnava, “TUSKON olarak Rusya ve Türkiye arasında çok yönlü ekonomik ilişkilerin gelişmesine önem veriyoruz. Bunun için dört yurt dışı ofisinden biri Moskova’da. Şimdilerde Rusya pazarında etkin olan Türk tekstil sektörü 1930’lu yıllarda Sovyet teknolojileri yardımıyla Kayseri ve Nazilli’de ilk Türk tekstil fabrikalarının kurulduğunu unutmaz” dedi.



Türkiye Cumhuriyetinin ağır sanayileşme döneminde, 1970'lerde Sovyetler Birliği'nin kurduğu dev sanayi kompleksleri, metalürji, kimya ve petrol rafinerileri Türk ekonomik ve sosyal hayatının önemli kilometre taşlarından biri olduğunu vurgulayan Tırnava, “TUSKON, Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iki taraf içinde vazgeçilmez olduğuna ve Türkiye ve Rusya iş dünyaları arasındaki çok boyutlu ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesinin zorunluluğuna inanmaktadır.
Bu inançla, Rusya Federasyonun’da işbirliği anlaşması imzaladığımız TPP-Rusya Ticaret ve Sanayi Odası, RSPP-Rusya Federasyonu İşadamı ve Sanayiciler Birliği, OPORA, Rusya Türkiye İş Konseyi, Bölge Valilikleri ve Ticaret Odaları ile bu güne kadar çok sayıda iş forumu, tanıtım ve bilgilendirme toplantıları, iş adamı heyet gezi programları yaptık.” şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19