banner13

banner14

MAKSDER’de Tekin Çınar dönemi

Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği’nin (MASKDER) yeni başkanı Tekin Çınar oldu. Çınar, “Yeni dönemde ilk projemiz sektörümüzü hacimsel anlamda büyütmek olacak. İhracat pazarlarımızı artırmak için ise yeni projeler geliştireceğiz.” dedi.

DİĞER 14.04.2021, 11:59
MAKSDER’de Tekin Çınar dönemi

Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği (MAKSDER) yeni başkanını seçti. Tekin Çınar, derneğin seçimli olağan genel kurulunda oyların çoğunluğunu aldı ve derneğin yeni başkanı oldu. Üretim, istihdam ve ihracat odaklı çalışan sektör yeni döneme ‘daha fazla ihracat’ hedefi ile hazırlanıyor.

“SEKTÖRÜMÜZÜN ETKİ ALANINI GENİŞLETECEĞİZ”

Seçim sonrasında değerlendirmelerde bulunan Tekin Çınar, mobilya sektörünün ihracat hedefini bu yıl 5 milyar dolara çıkardığına dikkati çekti: “Biz de sektör olarak geçtiğimiz yılı yaklaşık 200 milyon dolar ihracatla kapattık. Sürdürülebilir ihracat için daha fazla üyemize ulaşmamız gerekiyor. Bu kapsamda sektörümüze yıllardır hizmet eden, ancak henüz MAKSDER üyesi olmayan firmalarımızı derneğimiz çatısı altında toplamak istiyoruz. Sektörümüzün Türkiye’nin toplam ihracatına daha fazla katkı sağlaması için ter dökeceğiz. Yeni ihracat pazarlarına ulaşmak için ekibimizi oluşturduk. Orta vadede ihracat yaptığımız ülke sayısını en az yüzde 20 oranında artırmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu yıl 23’üncüsünü düzenleyeceğimiz Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı (İntermob) ise, sektörümüzün üretim kabiliyetini ve ürün kalitesini yabancı misafirlerimize yerinde sergileyeceği en önemli buluşmamız olacak.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19