banner13

banner14

UZAK DOĞU'DA BURSA RÜZGARI

Bursalı ev tekstili firmaları, Uzak Doğu pazarına damga vurdu

SEKTÖRLER 02.09.2019, 11:43 10.09.2019, 13:27
UZAK DOĞU'DA BURSA RÜZGARI
 Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından 11. kez milli katılım organizasyonu düzenlediği 28 – 31 Ağustos tarihleri arasında Çin’in Şangay kentinde gerçekleştirilen “Intertextile Shanghai Home Textiles 2019” fuarına Türkiye’den 22 firma katıldı. Fuarda ayrıca Intertextile Shanghai Home Textiles Fuar İdaresi tarafından UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin'e '10 yıl ve üstü katılım ödülü' verildi

 

Dünyanın en büyük 4 ev tekstili ihracatçısından biri olan Türkiye’nin 2018 yılında yaklaşık 2,7 milyar dolar ev tekstil ihracatı gerçekleştirdiğini vurgulayan Engin, UTİB olarak asıl amaçlarının Türk tekstil ürünlerini tüm dünyada tanıtmak ve pazar ağlarını genişletmek olduğunu, bu görev bilinciyle de uluslararası alanda kapsamlı aktiviteler düzenlediklerini söyledi

 

Türk ev tekstili sektörü, 28 – 31 Ağustos tarihleri arasında Çin’in Şangay kentinde düzenlenen ve Uzak Doğu’nun en önemli organizasyonlarının başında gelen “Intertextile Shanghai Home Textiles 2019” fuarına damga vurdu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından 11. kez milli katılım organizasyonunun yapıldığı fuara, Ar-Ge, inovasyon ve tasarım odaklı yaklaşımıyla ürün kalitesini tüm dünyaya kabul ettiren Türk ev tekstili sektörünün önde gelen 22 firması katıldı. Türk ev tekstili sektörünün global pazardaki güçlü imajının gözler önüne serildiği fuarda Bursalı firmalar, Çinli yatırımcılar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen iş insanlarına perdelik kumaşlardan döşemelik kumaşlara, perdelerden tüllere, yatak çarşaflarından yatak örtülerine, masa örtülerinden havlu ve bornozlara kadar birçok ürün ve ürün grubunu tanıtma imkanı buldu.UTİB’in 11’inci kez milli katılım organizasyonu düzenlediği fuarda, Fuar İdaresi tarafından UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin’e '10 yıl ve üstü katılım ödülü' takdim edildi.Ödül töreninde konuşan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, UTİB olarak asıl amaçlarının Türk tekstil ürünlerini tüm dünyada tanıtmak ve pazar ağlarını genişletmek olduğunu, bu görev bilinciyle de uluslararası alanda kapsamlı aktiviteler düzenlediklerini söyledi.

Dünyanın en büyük 4 ev tekstili ihracatçısından biri olan Türkiye’nin 2018 yılında yaklaşık 2,7 milyar dolar ev tekstil ihracatı gerçekleştirdiğini vurgulayan Engin, “Çin, 1 milyar 367 milyon nüfusu ve yaklaşık 23,2 trilyon dolar gayri safi yurtiçi hasılası ile dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumunda yer alıyor. Türkiye ile Çin arasındaki dış ticaret rakamlarını incelediğimizde ticaret hacminin her geçen yıl arttığını görüyoruz.  Tüm sektörlerde Türkiye’nin hem dünya çapında üçüncü ticari ortağı hem de Doğu Asya’daki ilk ticaret ortağı olan Çin, 2018 yılında Rusya’nın ardından Türkiye’nin 16’ncı ihracat ve ikinci ithalat ortağı konumundaydı” diye konuştu.

 

“Fuar sektörümüz için küresel önem taşıyor”

Son 11 yıldır Intertextile Shanghai Fuarına milli katılım organizasyonu düzenlediklerini ifade eden Engin,  “Türk firmalarının bu pazarda oldukça iyi konumlanması ve kendi markaları ile saygınlık kazanmaları bizleri mutlu ediyor.   Ayrıca, her fuarda dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel alıcıların portföyünde yer alıyoruz. Bu sayede de bu fuarın sektörümüz için küresel önemine bir kez daha tanık oluyoruz.   Her yıl, başta Çin olmak üzere ABD, Avustralya, Japonya ve Kore gibi ülkelerden fuara katılan yerli ve uluslararası toptancıları, üretim ve Ar-Ge yöneticileri ve tasarımcıları standımızda ağırlayarak ürünlerimizi tanıtma fırsatı yakalıyoruz.  Bu bağlamda da Intertextile Shanghai Fuarını bu bölgedeki önemli bir iş merkezi olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Sürdürülebilir üretime önem veriyoruz”

Sürdürülebilirlik konusunun önemine dikkat çeken Engin,  “Sürdürülebilir ve çevre dostu üretim, tüm endüstrilerde uygulanması gereken bir politika haline geldi. Giderek daha bilinçli olan tüketiciler ve ülkeler bu yöndeki üretimi destekliyor. Çin ve Türkiye de tekstil ve diğer sektörlerde sürdürülebilir üretime büyük önem veriyor. UTİB olarak bu konuda farkındalık yaratmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki fuarlarda Türkiye'den geniş bir Sürdürülebilir Tekstil Ürünleri yelpazesi göreceksiniz, bizi takip etmeye devam edin” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19