banner13

banner14

ASKON Başkanı Aydın: Gümrük birliği revize edilmeli

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Bursa Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

ÜLKE SİAD'LARI 29.03.2021, 13:17
ASKON Başkanı Aydın: Gümrük birliği revize edilmeli

Başkan Aydın burada yaptığı konuşmasında ‘’AB ile yapmış olduğumuz Gümrük Birliği anlaşması bazı noktalarda elimizi kolumuzu bağlamaktadır.’’ diyerek anlaşmanın revize edilmesini istediklerini söyledi. Aile Birliğini zedeleyici ve LGBT’yi özendirici maddeler içerdiği için İstanbul Sözleşmesi’nin garabet dolu olduğunu belirten Aydın ayrıca, pandemiye rağmen devasa yatırımların gerçekleşmeye devam ettiğini vurgulayarak ülke ekonomisine güvenlerinin tam olduğunu belirtti.

ASKON Genel Başkan Orhan Aydın konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi;

GÜMRÜK BİRLİĞİ REVİZE EDİLMELİ

Gümrük Birliği’nin sağladığı faydalara karşın, zaman içinde sorunlara da yol açtığı görülmektedir. Gümrük Birliği’nin uygulamaya konulduğu dönemde Türkiye’nin 4-5 yıllık bir süre içinde AB’ye üye olacağı ve bu şekilde AB’nin karar alma mekanizmalarına dâhil olacağı öngörülmekte idi. Ne var ki, bu hedefe henüz ulaşmış durumda değiliz. Türkiye’nin üye olmadan AB’nin ortak ticaret politikasına uyum sağlama gereği, uygulamada sorunları da beraberinde getirmektedir.

AB’nin üçüncü ülkeler ve ülke grupları ile imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarına Türkiye taraf olamamakta, dolayısıyla söz konusu ülkelerin ihraç malları gümrük birliği sebebiyle Türkiye pazarına avantajlı koşullar ile ulaşabilirken, Türkiye diğer ülke pazarında aynı imtiyazlara sahip olamamaktadır. AB ile benzer avantajlardan faydalanmak için, bu ülkelerle Serbest ticaret müzakereleri gerçekleştirmesi gerekmektedir ki bu durum beraberinde gecikmelere yol açmakta ve bazı durumlarda söz konusu ülkeler anlaşma imzalama önerisini reddedebilmektedir.

Ha keza birlik kendi üye ülkeleri arasında hibe ve teşvikler verdiği sektörlere mukabil Türkiye’deki sektörlere aynı uygulamayı yapmayarak bir çifte standart oluşturmaktadır. Özellikle yapılacak yatırımların büyük ölçeklerde olduğu çelik gibi, ülkemizin lokomotifi olan tekstil sektöründe iplik üretimi gibi hammadde gereksinimi yaşadığımız sektörler teşvik kapsamına alınmamaktadır. Bu nedenle Gümrük Birliğinin bu önemli hususlarda dikkate alınarak revize edilmesi gerekmektedir.

ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE GÜVENİMİZ TAM

Şahsen bir iş insanı olarak ülkemizin son dönemlerde atmış olduğu adımlardan son derece memnuniyet duymaktayım. Ülkemiz üzerindeki ölü toprağını atmış tüm cihana mazlumların da hamiliğini yaparak insanlık dersleri veren kadim bir medeniyet olduğunu yeniden hatırlatmıştır. ABD ve Rusya gibi süper güçlerin cirit attığı, taş üstüne taş bırakılmayan Suriye’deki mazlumlara sahip çıkarak onları güven içine almıştır. Ha keza kendilerine modern diyen ülkelerin denizlerde ölüme ittiği biçarelere de kucak açarak tüm dünyaya gerçek anlamda medeniyet dersi vermiştir.

Bir yandan PKK-PYD-DAİŞ-FETÖ gibi hain terör örgütleri ile mücadele ederken, bir yandan da Libya’daki ve Azerbaycan’daki Müslüman kardeşlerimizin yanına koşmuştur. Bütün bunların yanısıra sosyal devlet anlayışından tutun da, ulaşım, sağlık, çevre, yerli savunma sanayi ve teknolojisinde çağ atlatacak projeleri gerçekleştirmiştir. Türk uzay ajansı, yerli otomobil, nükleer enerji santralleri, TANAP, Türk Akım hepsi birer devasa adımlardır. Kıtaları bir birine bağlayan devasa köprüler, otoyollar, her bir ilimize havalimanları, üniversiteler, pandemide kıymetini çok iyi anladığımız şehir hastaneleri, ulaşım mesafesini kısaltacak hızlı trenler, dağları delen devasa tüneller, Akdeniz ve Karadeniz’deki sondaj çalışmaları…

Şimdi sormak lazım dünyayı kasıp kavuran bir illet varken bütün bu devasa projeleri hayata geçirebilen bir ülke güçlü bir ülke değil de nedir. Hamdolsun Türkiye artık küresel bir güç olmuş ve Dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini almıştır. Türkiye güvenli bir limandır, yatırım üssüdür. İş insanları olarak ülkemiz ekonomisine güvenimiz tam, yarınlara olan inancımız da çok güçlüdür.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GARABET DOLUYDU

Sayın Cumhurbaşkanımıza İstanbul sözleşmesinden çekilmemiz dolayısı ile teşekkürlerimi de sunmak istiyorum. Öteden beri bu sözleşmenin Aysberg gibi içerisinde aile yapımızı dinamitleyen ve lgbt gibi sapkınlıkların önünü açan maddeleri olduğunu belirtmekteydik. Sağ olsunlar milletimizin sağ duyusuna her zaman olduğu gibi kulak vererek bu garabetten ülkemizi çektiler.

Ülkemiz kanunları kadına şiddet konusunda her türlü yaptırımı zaten içermektedir. Ayrıca Yüce kitabımız Kur’an’da da belirtildiği üzere kadınlar bizlere Allah’ın birer emanetleridir. Bu yüce emir başımızın tacı olmalı ve bu emir doğrultusunda kadınlara ilişkin bakış açıları değiştirilmelidir. Biz inanıyoruz ki değerler eğitimi insanlarımıza aşılandıkça bu yüce emrin gereği de ziyadesi ile yerine getirilecektir.

EMRE YILDIZ ASKON BURSA ŞUBE BAŞKANI OLDU

Öte yandan Bursa Olağan Genel Kurulu’nda genç İş insanı Emre Yıldız tek liste ile girdiği seçimde ASKON Bursa Şube Başkanı olarak seçildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
23°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19