banner13

banner14

1050 Konutlar Projesi Çavuşoğlu’na anlatıldı

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), dönüşümü gündemde olan 1050 Konutlar ile ilgili (Akpınar Mahallesi) bilgilendirmelerine devam ediyor. İMSİAD son olarak Geçmiş Dönem Başbakan Yardımcımız, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu dernek merkezinde ağırladı.

GÜNDEM 10.09.2020, 18:11
1050 Konutlar Projesi Çavuşoğlu’na anlatıldı

İMSİAD, Bursa’nın riskli bölgelerinin başında gelen ve bir an önce dönüşmesi gereken 1050 Konutlar bölgesiyle ilgili sorumluluk almayı sürdürüyor. Konuyla ilgili, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a giden, Bursa Akademik Odalar ile toplantı yapıp hazırladıkları projeyi anlatan, Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin ve Atilla Ödünç’e bilgi veren İMSİAD, son olarak AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu misafir etti.

Programda konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, sadece sektör için değil Bursa için de fikirler ürettiklerini ifade etti. Sektörün 2019 yılında Türkiye genelinde yüzde 50 daralırken, şehrimizde maalesef yüzde 70’in üzerinde daraldığını ifade eden Başkan Andıç, şehirde yapılamayan kentsel dönüşümlerin de hem vatandaşı hem de inşaat firmalarını mağdur ettiğinin altını çizdi. Andıç, “Sayın Valimize, kentimizdeki kentsel dönüşümlerin daha sağlıklı yapılabilmesi için, ilimizi kendi şehrimizden yorumlayabilmemiz için bir ‘Kentsel Dönüşüm Kurulu’ önerimiz oldu. Sayın Valimizin himayesindeki bu Kurul’un içerisinde yerel yöneticilerimiz, üniversitelerimiz, akademik odalarımız ve bizler olalım dedik. Valimiz de sağ olsun çok olumlu yaklaştı. Umarım en kısa zamanda gerçekleşir” dedi.

“Hassas olduğumuz konular var”

Akpınar Mahallesi ile ilgili örnek bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını da ifade eden Andıç, “Hazırladığımız proje tamamen bir fikir, hepimizin ortak paydası olan Bursamızın örnek bir kentsel dönüşüme ulaşabilmesi için bir yaklaşım. Bu taslak proje üzerinde değişiklikler tabiki olabilir. Herkese anlatıyor, değerli fikirlerini alıyoruz. Genel manada kabul görüyor. Özellikle vurguladığımız ve hassas olduğumuz konular var. Bunlar, bölgede yoğunluğun artmaması, bölgenin mahalle sakinlerinin mahalle dokusunun kaybolmaması, yani on yıllardır bu mahallenin kahrını çeken mevcut mahalle sakinlerinin artık kentsel dönüşüm sonrasında sefasını da yine onların sürmesini istiyoruz. Ayrıca bu dönüşümü Bursalılara istihdam sağlayan Bursa’nın kendi müteahhitlerinin, mimarlarının ve diğer sektör temsilcilerinin yapmasının, bizzat Bursa’ya fayda sağlayacağına inanıyoruz ” diye konuştu.

“Yoğunluğu artırmıyoruz”

Andıç, “Proje zemin artı 7 kattan oluşuyor. Şehrin nefes alabileceği kültür sanat merkezleri, 1450 metre civarında yürüyüş caddesi, meydanlar, sosyal donatı alanları, açık çarşının olabileceği bir bölge. Şu an mevcutta 2 bin 290 konut var. Biz bu projede bunu sadece 6 ilave edip 2 bin 296 konuta çıkarıyoruz. Çünkü kentsel dönüşümlerde yaşanan en büyük sorun yoğunluk artışı. Biz böylece yoğunluğu kesinlikle artırmıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Andıç’ın ardından İMSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Kurt da imar planlarındaki iptallerinin masum parselleri de cezalandırmaya vardığı hakkında AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu bilgilendirdi. Son olarak İMSİAD Taahhüt Komisyonu Başkanı İbrahim Cem Oflaz da Bursa trafiğine rahat nefes aldıracak ulaşım projesi önerilerini, Bursa Büyükşehir Belediyemize kamulaştırma masrafı çıkarmaksızın nasıl yapılabileceği hakkında kent genelinde uygulanması yararlı olacak konularda bir sunum gerçekleştirdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da şehre dair fikir üreten İMSİAD’a teşekkür ederek, planlanan projelerle ilgileneceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19