banner13

banner14

“Gerginlikten Batı Trakya’daki kardeşlerimiz etkileniyor"

Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği (BATISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki ekonomik durum ile bilhassa son günlerde Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

GÜNDEM 11.09.2020, 00:35 17.09.2020, 17:36
“Gerginlikten Batı Trakya’daki kardeşlerimiz etkileniyor"

Basın toplantısında konuşan BATISİAD Başkanı Er, “Son zamanlarda bilhassa Yunanistan ile bir gerilim içerisindeyiz. Kara sularının 6 milden 12 mile çıkarılmak istenmesi, adalara asker çıkarması önemli sorunların başında geliyor. Bu gerilim Batı Trakya’daki kardeşlerimizi de etkiliyor” dedi.

Başkan Er, BATISİAD olarak, Batı Trakya kökenli girişimcilerin Türkiye'deki ve Balkanlar’daki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak, Türkiye'nin özellikle Balkanlar’daki ekonomik gücünü ve üretim potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek ulusal ve uluslararası ekonomik politikaları oluşturmak, Türkiye'nin Balkanlar’daki coğrafi stratejik gücünü ön plana çıkarmak suretiyle tanıtımına katkıda bulunmak ve Uluslararası düzeyde ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki, iletişim, temsil ve işbirliği ağlarını geliştirmek misyonuyla çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.

Bursa’nın ekonomik ve kültürel alanda Anadolu ile Balkanlar arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade eden BATISİAD Başkanı Ahmet Er, “Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ve Ticaret Bakanlığımızın verilerine göre, bu yılın ilk 7 aylık dönemi itibariyle ülkemizden Balkan ülkelerine toplamda 4 milyar 954 milyon 505 bin dolarlık ihracat buna karşılık 2 milyar 665 milyon dolar ithalat yapılmıştır. Bunda Bursa’nın da önemli bir payı bulunmaktadır. Biz bu ticaret hacminin daha da artmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Basın toplantısında açıklamaları sırasında “Ekonomik ilişkiler geliştikçe farklı sıkıntılar da kendiliğinden ortadan kalkar” diyen Er açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz ile Yunanistan arasında 4 milyar dolarlık bir ticaret hacmi bulunmaktadır ve Türkiye, Yunanistan’ın İtalya ve Almanya’dan sonra üçüncü sıradaki ihracat partneridir. Normal şartlarda Türkiye ile Yunanistan arasında haftada 52 karşılıklı uçak seferi yapılmaktaydı. Türkiye’de 500’ün üzerinde Yunan sermayeli şirket faaliyettedir. Bunlar da göstermektedir ki, Yunanistan ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Ama maalesef Yunanlı yöneticilerin tutum ve davranışları ilişkileri germektedir. Unutulmamalıdır ki, bu durumdan en büyük zararı ekonomik sistem görecektir.”

31 Ağustos 1913 tarihinin Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu olduğunu hatırlatan ve Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 107’nci yılını kutlayan Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği (BATISİAD) Yönetim Kurulu Ahmet Er basın toplantısını, “Biz her durumda devletimizin yayındayız ve ekonomik işbirliği ile dostluk, kardeşlik ve huzur istiyoruz. Bölgenin yani balkanların ekonomik olarak güçlenmesi kuvvetlenmesi hepimizin faydasınadır” diyerek tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
hafif yağmur
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19