banner13

banner14

Doğalgaz müjdesi iş dünyasını sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin bulunmasını müjdelemesi, iş dünyasında da mutluluk yaşattı.

KENT SİAD'LARI 21.08.2020, 17:12
Doğalgaz müjdesi iş dünyasını sevindirdi

Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfinin gerçekleşmesini değerlendiren Bursa iş dünyası temsilcileri, bir hayalin gerçek olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

BALKANTÜRKSİAD BAŞKANI BERAT TUNAKAN:

Enerji, ciddi manada döviz çıktısına sebep olan bir kalem. Cari dengeyi sağlayacak olan, dışa bağımlılığı da azaltacak olan bir gelişme. Ekonominin yanı sıra iş dünyasına moral ve motivasyon sağlayacak bir haber aynı zamanda. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.

BATISİAD BAŞKANI AHMET ER:

320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin Karadeniz’de bulunması Türkiye için çok büyük bir haber. Bu tarihi olaydan dolayı çok sevinçliyiz, gururluyuz. Ülkemiz için çok büyük bir kazanım olacak, bu güzel haberin devamının gelmesi de en büyük temennimiz. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.

BEKSİAD BAŞKANI ÖMER YILDIZ:

Tüm milletimiz gibi biz de büyük bir sevinç ve gururla müjdeyi aldık. Ben bunun bir başlangıç olacağını, bu adımla birlikte hem Karadeniz, hem Akdeniz, hem de ülkemizin kara topraklarında enerji patlaması yaşanacağını ümit ediyorum. Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

GESİAD BAŞKANI MURAT KAYA:

Ülkemiz bilhassa doğalgazda ciddi oranda dışa bağımlıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu müjdesi, ekonomimiz haliyle iş dünyası için de önemli rahatlama sağlayacaktır. Bu müjdeli haberden dolayı mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

KAYAPA OSB BAŞKANI YALÇIN TOY:

Türkiye hayalleri olan bir ülke. Bu da bir hayaldi ve çok şükür gerçek oldu. Bu toprakların yetiştirdiği bir iş insanı olarak ülkemiz hayrına olan her şeyden mutlu ve gururlu olurum. Enerjinin günümüz dünyasındaki önemini anlatmaya lüzum yok. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.

MÜSİAD BURSA ŞUBE BAŞKANI NİHAT ALPAY:

Son 10 yılın ortalaması açıklanan verilere göre Türkiye’nin enerji ithalatı 40 milyar dolar. Bu çerçevede petrol ve doğalgaz ile ilgili araştırma faaliyetlerine kadar mühim olduğu ortaya çıkıyor. Bu faaliyetlerin Akdeniz’de de sürdüğünü görüyoruz. Bu enerji ihtiyacımızın kendi imkânlarımızla karşılanıyor olması milli bağımsızlık açısından da son derece önemli. Cumhurbaşkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkürler. Milletimize hayırlı olsun.

TÜGİAD BURSA ŞUBE BAŞKANI ERSOY TABAKLAR:

Türkiye doğalgaz enerjisi için dışarıya ciddi bir para ödüyor. Bu rezerv, ülkemizin uzun yıllar doğalgaz ihtiyacını karşılayacaktır. Doğalgaz ihtiyacı konusunda dışa bağımlılığımızı azaltacak olması sevindirici bir durum tabi ki. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

TÜMSİAD BURSA ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KEMAL ŞERBETÇİOĞLU:

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Karadeniz’de keşfedilen 320 milyar metreküp doğalgazın ülkemizin önünü açacağına ve enerjide dışa bağımlılığını azaltacağına olan inancımız tamdır. Bu müjde, ülkemizin milletimizin refah seviyesini daha da artıracaktır. Başta şahsım olmak üzere TÜMSİAD ailesi olarak bu güzel müjdenin hayırlı olmasını temenni ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımız ve emeği geçenlere de şükranlarımı sunuyorum.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
21°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19