banner13

banner14

Kadın girişimciler İŞKUR’la buluştu

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından düzenlenen İş’te Gündem Toplantıları’nın bu haftaki konuğu İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen oldu.

KENT SİAD'LARI 15.04.2020, 21:56 15.04.2020, 21:59
Kadın girişimciler İŞKUR’la buluştu

Corona virüs nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirilen toplantıya katılan İŞKUR İl Müdürü F. Eren Türkmen, kısa çalışma ödeneği konusunda BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu ve üyelerden gelen soruları yanıtladı. BUİKAD üyeleri ve takipçileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden F. Eren Türkmen, kısa çalışma ödeneğinin geçmiş dönemlerde de birçok kez uygulamaya sokulduğunu açıkladı.

BAŞVURULAR 3 AY DEVAM EDECEK

Ödenek konusunda BUİKAD üyelerine detaylı bir açıklama yapan Müdür F. Eren Türkmen, haftalık çalışma süresini azaltan işletmeler için başvuru yapmaları halinde en kısa sürede ödemelerin gerçekleştirileceğinin altını çizdi. Çalışanlara 1752 ile 4380 TL arasında ödeme yapılacağını kaydeden Türkmen, sektör ve iş yerinde çalışan sayısı ayrımı olmayacağını ve başvuruların 3 ay boyunca devam edeceğini vurguladı.

TÜM SORULARA CEVAP VERDİ

Yayın boyunca takipçilerin birçok sorusuna detaylı bir şekilde cevap veren İŞKUR İl Müdürü F. Eren Türkmen, akılda konu ile ilgili herhangi bir soru işareti kalmaması için her konuyu incelikle açıkladı. Türkmen açıklamalarına şöyle devam etti: “Kısa çalışma ödeneği için sektörel bir ayrım yapılmıyor. Tüm sektör temsilcileri başvuru yapabiliyor. Başvurular elektronik ortamda yapılıyor. Her il için ayrı elektronik posta adresleri var. Bursa için kısacalisma.bursa@iskur.gov.tr adresine formlarla birlikte müracaat ediliyor. Salgından etkilenen ve bu amaçla kısa çalışma dönemine geçen tüm işletmeler bu ödeneğe başvurabilir” diye konuştu. İl Müdürü Türkmen, kısa çalışma ödeneğine başvuru için herhangi bir vergi veya prim borcu şartının aranmadığının da altını çizdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
24°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19