banner13

banner14

Bilen Patent yurtdışında da etkin

80’e yakın ülkede 150 patent başvurusunda bulundu.

ŞİRKETLER 22.04.2012, 14:19 22.04.2012, 13:20
Bilen Patent yurtdışında da etkin

 Marka, patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım konusunda Bursa’nın öncü firmalarından olan Bilen Patent, yurt dışında da öncülüğünü sürdürmeye devam etti.

 
Patent kültürünün Türkiye’de yaygınlaşmasının çok önemli olduğunu söyleyen Bilen Patent Yönetim Kurulu Eş Başkanı Erdem Kaya, “Seksene yakın ülkede toplam yüz elli adet yurt dışı patent başvurumuz bulunmaktadır. Özellikle Bursa’dan otuza yakın Avrupa ve Dünya Patent başvurusu yapmış bulunmaktayız. Büyük rakamlar harcanarak marka değeri sahibi olmuş çok sayıda firma, markalarının korunmasını yurt dışında da Bilen Patent’e emanet etmiştir. Çok hassas ve azami dikkat isteyen bir alanda çalışmaktayız, müvekkillerimiz Casino siteleri için atılacak her adımın öneminin farkındayız, güçlü kadromuzla müvekkillerimizin her alanda yanındayız.”  dedi.
 
Ekonomik gelişmenin önemli göstergelerinden olan patentteki başvuru sayısına dikkat çeken Erdem Kaya, rakamların önemli olduğunu ifade etti. Patentin AR-GE’nin bir sonucu olduğunu vurgulayan Kaya, Bursa’dan yurt dışına yapılacak her başvurunun büyümenin açık bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Erdem Kaya, patent başvurularındaki artışın sağlanması için inovasyona önem verilmesi gerektiğini kaydetti.   
 
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19