banner13

banner14

Özyeğin’den başarının formülü

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi, hayatına çok önemli ve ilginç başarılar sığdırmış çok özel bir iş adamını ağırladı.

ÜLKE SİAD'LARI 06.03.2020, 00:50 29.03.2020, 17:09
Özyeğin’den başarının formülü

FİBA Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin, TÜGİAD Ekonomi Danışmanı Murat Sağman moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, girişimciliğe, iyiliğe ve hayata dair başarı sırlarını ve iş hayatında yaşadığı tecrübeleri samimi bir dille paylaştı.

TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Tabaklar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliğinde Sheraton Otel'de gerçekleşen söyleşiye; TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, TÜGİAD Eski Genel Başkanları Murat Coşkunkan, TÜGİAD Bursa Kurucu Üyeleri ve Onursal Üyeleri ile birlikte çok sayıda TÜGİAD Bursa Şubesi üyeleri katıldı.

Programın açılışında konuşan TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ersoy Tabaklar, 2020 yılının iyi başlamadığını ifade ederken şunları söyledi: “Aslında bizim iş insanları olarak beklediğimiz sıkıntılar Ticaret Savaşları, BREXİT, anlamsız kur dalgalanmaları gibi gelişmeler iken karşımıza bambaşka gündemler çıktı. Örneğin, ABD-Çin arasında Ticaret Savaşları beklerken Corona Virüsü bunun çok daha önüne geçti. Bu mesele, yavaş yavaş birçok ülkeyi etkileyerek ekonomik gündemin en önemli sorunu haline geldi. Ülkemizde de 2020’nin ekonomik anlamda toparlanma ve yeniden büyüme yılı olacağını konuşuruz derken depremlerle gündemi değiştirdi. Bir haftadır da önce hepimizi yasa boğan 34 şehidimizi ve ardından Bahar Kalkanı Harekâtını konuşuyoruz. Sonuç olarak 2020 için Dünya Ekonomisi ve Siyaseti ile Türkiye Ekonomisi ve Siyasetine dair 2019 sonunda yapılan hiçbir öngörünün tutmadığı bir 2020 ile karşılaştık. Umarım tüm olumsuzluklar bir an önce son bulur.

Konuşmanın ardından TÜGİAD Ekonomi Danışmanı Murat Sağman moderatörlüğünde duayen sanayici FİBA Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin deneyimlerini ve görüşlerini konuklarla paylaştı.

Türk iş dünyasının 'seri girişimci' olarak nitelendirilen en önemli isimlerinden Hüsnü Özyeğin, Murat Sağman’ın da sorularıyla zenginleşen konuşmasında, çocukluk ve gençlik yıllarından eğitim-öğretim hayatına, ilk iş deneyimlerinden iş hayatındaki yükseliş hikayesine kadar hayatının birçok kesitine dair deneyimlerini konuklarla paylaştı.

İlk iş deneyimini henüz 6 yaşındayken dedesinin iş yerinde başladığını ifade eden Özyeğin, mühendislik okumak için gittiği ABD'de garsonluk yaparak harçlığını çıkardığını, ancak girişimci ruhuyla Harvard Üniversitesi'nde işletme master'ı yaparken okul kantinin işletmesini devraldığını ve mezun olduktan sonra da bir süre daha ABD'de farklı şirketlerde çalışıp Türkiye'ye döndüğünü ifade etti.

Türkiye’nin en zenginleri listesinde kendini sıkça yer bulan Özyeğin, bunun bir önemi olmadığını sözleriyle ve yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle açıklıyor. Özyeğin, “Türkiye'nin en zengini olmak nasıl bir duygu? sorusuna ben hep asıl liste gönlü zenginler listesidir diye cevap veriyorum. Birçok ülkede yüzlerce firma kurdum. Ama özellikle eğitimi çok önemsiyorum. Yaptığım onca iş arasında en önemli şey kurduğumuz Özyeğin Üniversitesi, yaptığımız okullar ve Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde açtığımız kız yurtları. Gençlere hep önem verdim” ifadelerini kullandı.

İş adamlarına da bir takım tavsiyelerde bulunan Özyeğin, “Kriz dönemlerinde moral çok önemlidir. İşin sahibi sizsiniz. Çalışan sizin yüzünüzde gerginlik motivasyonsuzluk görmemeli. Sahte de olsa yüzünüze gülücük takınmalısınız, kaptan tayfasına morali her zaman hissettirebilmeli” dedi.

İş hayatında zamanlamanın ve benchmarkın (kıyaslama) da çok önemli olduğuna vurgu yapan Özyeğin, “Birçok girişim yaptım, başardığım kadar başaramadıklarım da oldu. Bu da çok normal sizlerin de olacak. Beceremediğiniz, tutmayan bir işiniz varsa erkenden onu kapatacaksınız. Uzatmanın âlemi yok. Çünkü sürekli fırsatlar var. Ve nerede fırsat varsa onu kovalamak lazım” dedi.

2020 yılının tüm dünyada olumsuzluklarla başladığını ifade eden Özyeğin, belirsizliğin olduğu bir ortamda temkinli olmakta fayda var diyerek sözlerini tamamladı.

TÜGİAD BURSA’YA YENİ ÜYELER…

Söyleşinin sonunda TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ersoy Tabaklar tarafından Hüsnü Özyeğin ve Murat Sağman’a Renk Otizm Derneği´nin otistik çocuklar tarafından boyanmış bir tabağını hediye etti. Gecede ayrıca, TÜGİAD Bursa’ya yeni üye olan iş insanların da rozetleri, gecenin onur konuğu Hüsnü Özyeğin tarafından takıldı. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
23°
az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19