banner13

banner14

Yeşil Çevre'nin Alman misafirleri

Tesisin yapısı ve işleyişi hakkında inceleme yaptılar.

DİĞER 22.04.2012, 14:02 22.04.2012, 13:03
Yeşil Çevre'nin Alman misafirleri

 Almanya’nın Hessen Eyaleti’nden bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen heyet, 3 günlük Bursa programı sırasında, kuruluş ve işletme şekli bakımından Türkiye’de bir ilk olan S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme yatırımsız bonus veren siteler Kooperatifi’ni de ziyaret etti.

Hessen Eyaleti Çevre, Enerji, Tarım ve Tüketici Haklarından Sorumlu Bakan Lucia Puttrich ve beraberindeki sektör temsilcilerini Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Orhan, Genel Müdür Mehmet Aydın ve Yeşil Çevre çalışanları karşıladı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül’ün de yer aldığı ve iyi niyet dilekleri içerisinde kurumlar arası işbirliklerinin görüşüldüğü ziyarette bir sunum yapan Mehmet Aydın, Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’nin yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.
52 bin 500 metreküp/gün arıtma kapasiteli Yeşil Çevre’nin Kestel, Gürsu, Barakfakih ve İsabey bölgelerinde yer alan sanayi kuruluşları ile Kestel ve Gürsu bölgelerindeki yerleşim alanlarının evsel atıklarını arıttığını belirten Aydın, 2012 itibariyle 121 endüstriyel, 186 evsel ortağa sahip olduklarını söyledi. Proje maliyetinin 25 milyon dolar olduğunu hatırlatan Aydın, gelecek dönem hedeflerine ilişkin de “Arıtma tesisinin kapasitesinin artırılması, arıtma çamurunun bertarafı ve enerji üretimi ile ileri arıtma ve geri kazanım hedeflenen projelerimiz arasında” dedi.
Böyle bir kooperatif yapılanmasının Türkiye’de tek olduğunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm bölgelere tavsiye edildiğini anımsatan Aydın, ekonomik bir tesis olmasının yanında dağınık ve içiçe girmiş havzalar açısından da rol model teşkil ettiğini ifade etti.
Genel Müdür Mehmet Aydın tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından heyet üyeleri, tesisin kontrol merkezinde incelemelerde bulundular ve yetkililerden bilgi aldılar.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19