banner13

banner14

BOSİAD sanayicinin sesi olacak

Türkiye’nin ilk OSB’sinin derneği olan BOSİAD önemli çalışmalara imza atıyor.

KENT SİAD'LARI 20.04.2012, 12:32 20.04.2012, 11:34
BOSİAD sanayicinin sesi olacak

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD), Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetlerini sürdüren Bursalı sanayici ve işadamları tarafından 10 Ağustos 2011’de kuruldu.

 
HEDEF ÜRETİMDE FARKINDALIK YARATMAK
 
BOSİAD, bölgedeki sanayicilerle birlikte OSB yönetimini oluşturmak, aldıkları hizmet kalitesini arttırmak ve ekonomik şartlarla alınmasını temin etmek amacıyla oluşan bir dernek.
Ayrıca Türkiye’nin sanayi politikalarıyla ilgili; sanayicilerin kazandığı pratikleri kamuoyuyla paylaşmak, Türkiye’deki sanayi politikalarının oluşmasına katkı sağlamakta hedefler arasında.
 
BOSİAD, 19 OSB’nin oluşturduğu Bursa OSB SİAD’ları Platformu içinde de yer alıyor. Aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu,  platformun yürütme kurulu üyesi.
BOSİAD FAALİYETLERİ
- 5 Şubat 2012 Pazar günü Gönlüferah Otel’de gerçekleşen basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ağırlandı. Derneğin tanıtımından sonra Başkan Mustafa Barutçuoğlu, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin bölgedeki sanayiciler tarafından yönetilmesini sağlamak amacıyla yürütülen yasal süreci aktardı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise destek olacağını söyledi.
 
- 15 Mart 2012 Perşembe akşamı Hilton Otel’de düzenlenen tanışma yemeğinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ağırlandı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu konuşmasında; hedeflerini çok çalışmak, daha fazla yatırım yapmak ve Türkiye’nin gelişmesine katkıda bulunmak olarak özetledi. Barutçuoğlu, Bursa sanayicisinin; katma değeri yüksek, inovatif ve teknolojik ürünlere yönelmesi gerektiğini, hükümetten de iş dünyasının önünü açacak projeleri sürdürmesini beklediklerini ifade etti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise konuşmasında; sanayinin yeni rotasının daha ileri hedefler koyabilen bir bakış açısında olmasını ve bu konuda da hükümet olarak yapacakları çalışmalar olduğunu belirtti.
 
- 06 Nisan 2012 Cuma günü Buttim Konferans Salonu’nda, OSB Siad’ları Platformu tarafından “Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun İş Dünyamıza Etkileri” paneli düzenlendi.
 
- 14-15 Nisan 2012’de Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila ve heyeti ağırlandı. Ziyarette Kosova ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi konuşuldu.
 
HEDEF ÜLKE KALKINMASINDA AKTİF ROL ALMAK
 
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu derneğin hedeflerini “Organize sanayi bölgemizdeki sanayicilerimizin ortak sesi olabilmek, sorunlarına çözümler üretebilmek, yararlandıkları hizmetlere daha uygun şartlarla ulaşabilmeleri için ortak satın alma seçeneklerini sunabilmek konusunda çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde açıkladı. Barutçuoğlu, “Bölgemizdeki ilk meslek lisesini hayata geçirmek için faaliyetlerimize başlamış bulunmaktayız. Okulumuzun, 2014-2015 öğretim yılında faaliyete geçmesi planlanmaktadır” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19