banner13

banner14

DOSAB ve DOSABSİAD Çankaya'da

Cumhurbaşkanı Gül’e sanayi bölgesinde yapılan çalışmaları aktardılar.

KENT SİAD'LARI 10.05.2012, 23:56 10.05.2012, 22:59
DOSAB ve DOSABSİAD Çankaya'da

 Bu yıl kuruluşunun 25. yılını kutlayan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği DOSABSİAD’ın yönetim kurulu üyeleri, DOSAB Yönetimi ile birlikte önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ettiler. Ferudun Kahraman ve Selim Yedikardeş başkanlığındaki DOSAB ve DOSABSİAD heyetleri yaklaşık 1 saat görüştükleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bölge çalışmaları hakkında bilgi sundular. Heyet daha sonra Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile görüştü.

 
Heyetin Cumhurbaşkanı Gül’ü ziyaretinde konuşan DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin 20 Ocak 1987 tarihinde kurulduğunu, DOSABSİAD’ın geride kalan 25 yıl içerisinde pek çok önemli işe imza attığını bunların başında DOSAB’a organize sanayi bölgesi statüsü kazandırılması olduğunu söyledi. Geçmişten günümüze kadar bütün DOSAB ve DOSABSİAD yönetimlerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerinin başarıyı beraberinde getirdiğini ifade eden Yedikardeş, bundan sonra da aynı duyarlılıkla DOSAB’daki firmalara ve DOSABSİAD üyelerine hizmete devam edeceklerini belirtti.
 
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ferudun Kahraman ise DOSAB’ın bütün altyapısını tamamlamış, üretim, istihdam ve ihracat yönüyle Bursa ve ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayan bir bölge olduğunu dile getirdi.
 
DOSAB ve DOSABSİAD heyetlerini kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Bursalı işadamlarının ve sanayicilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirtirken, Bursa’nın her zaman başarıları ile öne çıktığını, bunda Bursalı işadamlarının ve sanayicilerinin payının büyük olduğunu söyledi. DOSAB ve DOSABSİAD heyetinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Bursa figürlerinden oluşan teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti.
 
Bakan Ergün: Bursa Gözbebeğimiz
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ardından Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ü ziyaret eden DOSAB ve DOSABSİAD’ın yönetim kurulu üyeleri, Bursa Organize Sanayi Bölgeleri Birliği Elektrik Üretim A.Ş. (BOSBİR)’in kuruluş çalışmaları ile ilgili Bakan Ergün’e hazırladıkları dosyayı sundular.
 
Bursalı işadamları ve sanayicilerin yerli kaynaklar kullanarak kendi elektriklerini üretmek amacıyla başlattıkları çalışmayı gönülden desteklediğini söyleyen Bakan Ergün, şunları söyledi:
 
“Enerji önemli bir mesele, 500 milyar dolar ihracat yapacaksan daha çok enerjiye ihtiyaç var demektir. Bugün dışa bağımlıyız ama gelecekte kömür başta olmak üzere yerli kaynaklarımızı, rüzgarımızı, güneşimizi değerlendireceğiz. Kömürden elektrik üretimi konusuna gelince, belli bir kömür varlığına sahibiz. Bunları enerjiye dönüştürmek için çaba içerisindeyiz. Kömürün çevreye zararı da eskisi gibi değil, teknoloji ilerledi. Enerji konusuna sanayicinin ve işadamının el atmış olması memnuniyet verici bir durum. Çalışmanızı tebrik ediyorum. Bursa’daki bütün OSB’ler olarak birlik beraberlik için de olmanız da çok önemli. Biz de bunu destekler, yardım ederiz.”
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ü ziyaret eden Ferudun Kahraman ve Selim Yedikardeş başkanlığındaki DOSAB ve DOSABSİAD heyetlerinde İlhan Sarı, Burhan Çakır, Mahmut Kesici, Orhan Tezyaparlar, Vedat Kantar, İbrahim Öztürk ile Ayhan Yılmaz ve DOSAB Müdürü Serhat Şengül ile DOSABSİAD Müdürü Ufuk Kıvrak da yeraldı.
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19