banner13

banner14

OSB’lerdeki yatırımların teşvik edilmesi önemli

Barutçuoğlu : Yeni teşvik paketi hayırlı olsun.

KENT SİAD'LARI 08.04.2012, 14:42 08.04.2012, 13:43
OSB’lerdeki yatırımların teşvik edilmesi önemli
BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu; genel ve bölgesel teşvikler, büyük ölçekli ve stratejik yatırımların teşviki gibi dört ana bileşenden oluşan, yeni unsurlar barındıran teşvik paketini de olumlu bulduklarını söyledi, ülkemize ve Bursa'ya hayırlı olmasını diledi.
 
Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ana hatlarıyla açıkladığı ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın açıklık getirdiği “Yeni Teşvik Paketi”ni genel olarak olumlu bulduklarını, Türkiye’nin 2023 hedefleri ve kalkınması için önemli bir işlev üstleneceğini söyledi. Barutçuoğlu, “Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak, OSB’lere yatırımın teşvik edilmesini son derece olumlu ve önemli buluyorum” dedi.
 
"Sanayici kendi ihtiyaçları doğrultusunda yönetimini kendi yapmaktadır"
 
Barutçuoğlu, "Konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Bildiğiniz gibi organize sanayi bölgeleri, ülkemizin üretim, ihracat ve istihdam merkezleridir. Bu bölgeler aynı zamanda sanayinin disipline edilmesi, kentleşme ve çevre sorunlarının çözümü, enerji temini, her türlü alt yapı gibi konularda sanayimiz için rekabet edebilir şartlar oluşturmakta, sanayici kendi ihtiyaçları doğrultusunda yönetimini kendi yapmaktadır. 2023 hedeflerine ulaşmamızda, kalkınma ve refahın artmasında öncü rol oynayan reel sektörün kümelendiği bölgeler OSB’lerdir. Bizler öteden beri sanayi yatırımlarının OSB’ler içine yapılması gerektiğini savunuyoruz"ifadesini kullandı.
 
"OSB’lerimizin dolması, üretim, ihracat, istihdam ve gelişme demektir"
 
Açıklanan teşvik paketinde, OSB’lere yatırım yapan sanayicilerimizin 10-12 yıl gibi süreler zarfında bir alt bölge teşviklerinden yararlanacak olmalarının da memnuniyet verici olduğunu dile getiren Barutçuoğlu "Böylece OSB’ler içine yatırım özendirilmiş olacaktır. Bildiğiniz gibi Bursa’da halen 13 OSB bulunmakta ve Islah OSB düzenlemesi ile bu sayının 20’ye ulaşması beklenmektedir. İnanıyorum ki, yeni teşvik paketi ile bu bölgelerdeki boş sanayi parselleri de daha kısa sürede dolacak, üretim başlayacaktır. OSB’lerimizin dolması, üretim, ihracat, istihdam ve gelişme demektir. Aynı zamanda oradaki sanayiciye OSB müdürlükleri; daha ucuz enerji, daha uygun bir alt yapı ve çevreye duyarlı üretim imkanı sağlayacaktır. Sanayinin birliğinden daha güç doğacaktır”dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19